Výzva prijatá a splnená: Dunlop predstavuje štyri rozmery pneumatík s hodnotením AA.

Pneumatika Dunlop Sport BluResponse má najvyššie hodnotenie na európskom štítku

Výrobca pneumatík Dunlop oznamuje, že predstavil štyri rozmery pneumatík Sport BluResponse s hodnotením AA. Dunlop vďaka tomu splnil výzvu ponúknuť na trhu pneumatiky s hodnotením AA, ktorú si značka stanovila v roku 2012, keď predstavila svoj koncept pneumatiky AA. Hodnotenie AA predstavuje najvyšší stupeň európskeho označovania pneumatík a signalizuje, že pneumatika spĺňa hodnotenie A či už vo valivom odpore, tak aj v priľnavosti na mokrej vozovke. Hodnotenie A v parametri popisujúcom vplyv pneumatiky na spotrebu pohonných hmôt sa dosiahlo znížením valivého odporu. Pneumatiky s hodnotením AA posilňujú pozíciu značky Dunlop medzi lídrami v oblasti štítkovania pneumatík a potvrdzujú jej úsilie neustále inovovať.

„Rovnako, ako sú vodiči na pneumatikách Dunlop odhodlaní byť v svojom živote vždy o niečo napred, aj my chceme neustále pokračovať v inováciách,,“ povedal Alexis Bortoluzzi, Brand & Strategy Director EMEA. „Keď sme pred tromi rokmi prvý raz vyvinuli koncept pneumatiky AA, brali sme to ako výzvu dostať túto pneumatiku k zákazníkom. Sme hrdí, že sme tento záväzok splnili a uvádzame na trh štyri pneumatiky s hodnotením AA.“

Pneumatiky majú výkonnostné parametre, ktoré od nich vodiči jazdiaci na pneumatikách Dunlop očakávajú. Poskytujú vysokú ovládateľnosť, pre ktorú je rad Sport BluResponse známy, zlepšenú priľnavosť na mokrej vozovke a valivý odpor, ktorý umožnil dosiahnuť hodnotenie AA.

„Značka Dunlop predstavila prvý koncept pneumatiky AA v máji 2012, teda prvý deň, keď sa nové pneumatiky mohli dobrovoľne označiť štítkom. Odvtedy je pre nás kvalitné hodnotenie na štítku záväzkom. Zároveň pokračujeme v apelovaní na Európsku úniu, aby viac presadzovala štítkovanie, pretože cítime, že súčasné značenie je výborný spôsob, ako lepšie informovať spotrebiteľov o výhodách pneumatík. Zároveň je nevyhnutné upozorniť, že značenie berie do úvahy len tri kritéria, zatiaľ čo náš vlastný vývojový tím sa zameriava na viac ako 50 kritérií, aby sme zabezpečili, že na trh dodávame bezpečné, spoľahlivé a vysoko kvalitné výrobky,“ uviedol Alexis Bortoluzzi, Brand & Strategy Director EMEA.

Pneumatiky Dunlop Sport BluResponse s hodnotením AA sú dostupné v týchto rozmeroch: 205/55 R16 94V XL, 205/55 R17 95V XL, 215/55 R16 97H XL a 225/60 R16 102W XL.