Štartuje druhý ročník ŠKODA Bike Open Tour.

ŠKODA AUTO Slovensko prináša druhú edíciu série najvýznamnejších pretekov horských bicyklov na Slovensku ŠKODA Bike Open Tour 2015. Po úspešnom prvom ročníku, ktorý prilákal viac ako 4 000 účastníkov z 18-tich krajín a 11 300 divákov, sa séria rozrastie o ďalšie podujatie. Druhý ročník tak ponúkne šesť pretekov v rôznych vekových a výkonnostných kategóriách pre registrovaných cyklistov, nadšencov aj deti. Garantom projektu je aj tento rok Slovenský zväz cyklistiky a opäť ho podporuje aj hviezdny slovenský cyklista Peter Velits. Tvárou druhého ročníka bude minuloročný víťaz série Karel Hartl, ktorý si prevzal z rúk zástupcov značky ŠKODA hlavnú cenu – nový model  ŠKODA Fabia Combi. Séria štartuje podujatím ŠKODA Svätojurský MTB maratón už 18. apríla 2015.

Generálny partner podujatia ŠKODA Bike Open Tour, spoločnosť ŠKODA AUTO Slovensko, pokračuje v podpore série najvýznamnejších pretekov horských bicyklov na Slovensku aj v tomto roku. „Teší ma, že sa zo skvelej myšlienky stáva tradícia. Po veľkom ohlase z minulého roka, keď séria piatich podujatí prilákala viac ako 4000 štartujúcich a dokonca až 11 300  divákov, sme sa rozhodli pokryť celú cyklistickú sezónu a rozšíriť sériu o ďalšie preteky. Ponúkneme tak tento nevšedný športový zážitok opäť širšiemu okruhu fanúšikov, pretože horská cyklistika je, rovnako ako značka ŠKODA, pre každého. Všetkých nadšencov cyklistiky, či už aktívne štartujúcich alebo povzbudzujúcich popri trati, srdečne pozývam na preteky už túto sobotu. Určite zoberte celú rodinu a príďte s nami zažiť jedinečnú športovú atmosféru,“ hovorí Ing. Karel Sklenář, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Oficiálnym garantom série ŠKODA Bike Open Tour 2015 je Slovenský zväz cyklistiky. „Cyklistické hnutie zaznamenalo vynikajúce ohlasy na celú minuloročnú sériu. Sme preto potešení, že sa ŠKODA rozhodla pokračovať aj v tomto roku a sériu dokonca rozšíriť. Je to skvelá správa pre všetkých fanúšikov horskej cyklistiky,“ dodáva Peter Privara, prezident Slovenského zväzu cyklistiky.

Aj tento rok svoju podporu vyjadril jeden z najlepších slovenských cyklistov a trojnásobný majster sveta v časovke družstiev, Peter Velits: „Som rád, že projekt prilákal k cyklistike také masy ľudí a najmä mládež, to je veľmi dôležité. Je pozitívne, že cyklistika na Slovensku má tak silného a stabilného partnera, akým je značka ŠKODA, pretože tá má vo svete cyklistiky mimoriadne dobré renomé.“

Tvárou ŠKODA Bike Open Tour 2015 sa stal Karel Hartl, minuloročný celkový víťaz série. Od zástupcov spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko si zároveň prevzal kľúče od nového modelu ŠKODA Fabia Combi, za volantom ktorého bude oficiálne reprezentovať značku ŠKODA a celú tohtoročnú sériu.

Bližšie informácie o ŠKODA Bike Open Tour 2015 nájdu fanúšikovia horskej cyklistiky na stránke www.skoda-bike-open-tour.sk, prostredníctvom ktorej sa môžu na preteky série registrovať. Aj v tomto roku ponúkne séria okrem samotných pretekov množstvo sprievodných akcií, súťaže a program pre celú rodinu.

Cyklistika je jedným z pilierov sponzoringovej stratégie spoločnosti ŠKODA AUTO. Okrem iného je už od roku 2004 oficiálnym partnerom, dodávateľom oficiálneho vozidla a oficiálnym partnerom bieleho dresu legendárnej Tour de France. Od roku 2015 ŠKODA mení partnerstvo bieleho dresu za partnerstvo prestížneho zeleného dresu. Novým oficiálnym partnerom zeleného dresu pre najlepších šprintérov bude od tohto roku aj na pretekoch okolo Španielska La Vuelta, ktoré podporuje od roku 2011. ŠKODA AUTO je aktívna v podpore cyklistiky aj na národnej úrovni. Na Slovensku je partnerom prestížnych cyklistických pretekov Okolo Slovenska, od roku 2015 aj novým partnerom najväčšej cyklistickej charitatívnej akcie na Slovensku – Cez Slovensko na bicykli za 5 dní. Spoločnosť ŠKODA AUTO Slovensko je zároveň už šiesty rok hrdým partnerom Petra Velitsa, trojnásobného majstra sveta v časovke družstiev a jedného z najúspešnejších cyklistov v histórii Slovenska.

 

 

ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015
Kalendár podujatí
18.4.2015 ŠKODA Svätojurský MTB maratón
16.5.2015 ŠKODA Maratón Marikovskou dolinou
20.6.2015 AUTHOR ŠKODA Bikemaratón Súľovské skaly
25.7.2015 ŠKODA STUPAVA TROPHY
15.8.2015 ŠKODA Horal MTB maratón
  5.9.2015 ŠKODA Slovenský raj