Športová motorová jachta ŠKODA VisionSea vypláva na vodu.

V rámci svojej Rastovej stratégie vstupuje česká automobilka ŠKODA AUTO do novej oblasti podnikania. S loďou ŠKODA VisionSea predstavuje značka svoju prvú čistokrvnú motorovú jachtu. Atraktívne športové plavidlo je skutočnou bombou z Mladej Boleslavi, ktorá zrýchli tep fanúšikom športových člnov.

ŠKODA VisionSea priváža na vodu maximálnu dávku emócií. Dizajnérsky tím značky ŠKODA navrhol super ostrú, zhruba 10 metrov dlhú strelu, ktorá svojím expresívne dynamickým tvarom, precíznosťou a vzhľadom zrejme stanoví nové meradlá vo svojom segmente. Zeleno lakovaná jachta si pritom vypožičala aj niekoľko prvkov zo štúdie kupé ŠKODA VisionC, ako napríklad stúpajúcu líniu v zadnej časti okna kabíny. V bočnom pohľade vytvára ostrá línia zaujímavé kontrasty svetla a tieňa. Všetky plochy sú vypracované trojrozmerným sochárskym štýlom, pričom dodávajú lodi svojský a silný charakter. Výrazná, vpredu špicatá predná časť pripomína žraloka. Zvláštne akcenty pritom vytvárajú ostrý, dovnútra smerujúci prelis v prednej časti. Toto radikálne poňatie opäť oživuje jeden z podstatných výtvarných prvkov štúdie ŠKODA VisionC.

Ako je pre značku ŠKODA typické, výrobca avizuje, že motorová jachta sa bude vyznačovať vysokou funkčnosťou a celým radom Simply Clever riešení. ŠKODA VisionSea ponúka najväčší priestor pre nohy vo svojej triede a obrovské úložné priestory. Plávacie vesty sú umiestnené v praktických držiakoch pod sedadlami. Štandardná výbava okrem iného zahŕňa aj výškovo nastaviteľné a pravou kožou obšité kormidlo, dva nerezové držiaky fliaš s objemom 1,5 litra a odkladaciu priehradku pre tablet. Mimoriadne praktický je výklopný hák na vodné lyže. Hák možno odblokovať pomocou ovládacieho tlačidla v kokpite, vyklopiť ho a opäť sklopiť. Aby sa pri rýchlej jazde alebo silnom vlnobití predmety na palube nešmýkali, je možné ich pripevniť špeciálnymi cargo-prvkami alebo protišmykovými koberčekmi. Dobrý výhľad navyše zaručí jelenica s protiprachovým efektom, ktorá je založená v slnečnej clone.

Čo sa týka motorizácie novej lodi, vydala sa česká automobilka s modelom ŠKODA VisionSea novou cestou. Športová motorová jachta je vybavená najnovšou technológiou vonkajších závesných motorov a ako prvý model značky ŠKODA disponuje veľmi moderným hybridným pohonom. Neobmedzenú zábavu umožňuje preplňovaný benzínový motor s priamym vstrekovaním paliva s výkonom 132 kW/180 k a elektromotor s výkonom 198 kW/270 k. Tieto dva motory definujú nové meradlá, čo sa týka hmotnosti, kultivovanosti chodu a akcelerácie a v kombinácii so šesťstupňovou dvojspojkovou prevodovkou (DSG), vyvinutou špeciálne pre hybridné modely, predstavujú ekologickú a zároveň dynamickú pohonnú jednotku. ŠKODA VisionSea na elektrický pohon prejde až 50 námorných míľ, celkový dojazd tohto inovatívneho športového plavidla tvorí zhruba 980 námorných míľ.