Nový strih pre váš trávnik.

Skôr ako si vyberiete a kúpite robotickú kosačku, je dobré sa zoznámiť so základnými princípmi jej fungovania. Koncept robotickej kosačky je postavený na tom, že stroj pokosí trávnik za majiteľa. Avšak za takouto zdanlivo jednoduchou činnosťou stojí zložitý a komplexný systém technológií.

Pracovnú plochu robotickej kosačky musíte presne vymedziť. Pre tento účel sa používajú káble. Ich inštalácia nie je náročná, stačí ich len položiť na trávnik a oni do neho zarastú. Aj napriek tomu výrobcovia odporúčajú zveriť inštaláciu do rúk odborníkom. Tieto káble kosačke budú vymedzovať priestor, v ktorom sa bude pohybovať. Zabránite tak, aby sa kosačka dostala medzi kvetinové záhony. Po tejto inštalácii už kosačka pracuje samostatne ak potrebuje energiu, sama si nájde aj cestu k zdroju.Automower 220 AC

Samostatná práca robotickej kosačky si vyžaduje čo najmodernejšie technológie. Vyvinúť efektívne riešenia si ale vyžaduje čas. Spoločnosť Husqvarna zdokonaľuje svoj koncept robotickej kosačky už 20 rokov. Za ten čas dokázali vývojári vylepšiť takmer všetko, čo sa dalo a dnes tak Husqvarna ponúka stroj, ktorý môžeme spoľahlivo zaradiť medzi kosačky s najlepšími výsledkami kosenia rôznych trávnikov.

Robotická kosačka Automower® je výkonný a spoľahlivý pomocník do každej záhrady. Keďže sa po trávniku pohybuje náhodným spôsobom, dosiahnete s ňou vynikajúce výsledky pri kosení. Dokonale pokosený trávnik bude pôsobiť dojmom koberca. Vďaka funkcii Kosenie na mieste, Kosenie do špirály a Kosenie do štvorca rozozná robotická kosačka aj malé plochy, na ktorých je tráva vyššia alebo hustejšia a tie potom kosí v úzkych špirálach dokola, až kým nie je tráva rovnako vysoká. Niektoré modely majú integrovaný systém GPS, ktorý vytvára mapu záhrady, vrátane umiestnenia ohraničujúcich a navádzacích vodičov. Automower® následne vyhodnotí, ktoré časti záhrady už pokosil a podľa toho upravuje svoj pohyb pri kosení. Tým zaistí optimálne pokrytie celej trávnatej plochy a excelentný výsledok kosenia.

Medzi hlavné výhody robotickej kosačky patrí okrem pohodlia aj úspora času. Robotická kosačka je schopná kosiť 24 hH320-0055+odín denne, pričom jej neprekáža noc ani dážď a už vôbec nie je závislá od toho, či doma ste, alebo nie. Modely 320 a 330X sú dokonca vybavené časovačom, pomocou ktorého dokážu svoju pracovnú dobu prispôsobiť počasiu. V čase rýchleho rastu trávy tak Automower® pracuje oveľa dlhšie a za slnečného a suchého počasia, kedy tráva rastie pomalšie, kosí zas menej často. Šetrí tým trávnik a aj samého seba.

Husqvarna Automower® skracuje trávu často a len o malú časť, čo zaisťuje pekný a zdravý trávnik. Je vybavený ostrými nožmi z kvalitnej ocele, ktoré sú otočne pripevnené ku kosiacemu disku. To umožňuje efektívnu prevádzku a extrémne nízku spotrebu energie. Výšku kosenia môžete nastavovať manuálne v rozpätí od 2 do 6 cm a pri niektorých modeloch (Automower® 320 a 330X) dokonca aj elektricky. Výsledkom práce robotickej kosačky je svieži a zelený trávnik, aký s bežnou kosačkou nedosiahnete. Navyše nepretržité kosenie malých ústrižkov trávy pôsobí na trávnik ako hnojivo, takže trávnik je zdravší a zelenší.

Z robotickej kosačky strach rozhodne mať nemusíte. Je bezpečná, priam neškodná. Ak narazí na prekážku, zmení smer. Nože sa vďaka odstredivej sile vysúvajú len pri práci. Pri náraze na tvrdší predmet sa zasunú (zaklopia). Tým sa znižuje riziko otupenia nožov, poškodenia samotnej kosačky ale aj samotného predmetu na trávniku (ak sa napríklad jedná o detskú hračku na trávniku). Ak Automower® nadvihnete, prestane pracovať. Nemusíte sa báť ani odcudzenia, robotická kosačka je chránený PIN kódom, bez ktorého ho zlodej nemá šancu spustiť a pomocou GPS a aplikácie v telefóne ho navyše dokážete spoľahlivo lokalizovať.