D-Link predstavuje vreckový mobilný LTE router

Neuveriteľne ľahký Wi-Fi hotspot DWR-932 umožňuje zdieľať niekoľkým používateľom 4G LTE a 3G mobilné pripojenie

Spoločnosť D-Link, popredný výrobca sieťových riešení pre profesionálne aplikácie a digitálnu domácnosť, rozšíril rad svojich LTE produktov o 4G/LTE router DWR-932. Tento prenosný, batériou napájaný Wi-Fi hotspot (prístupový bod) má praktické rozmery do vrecka a pritom dokáže behom okamihu pripojiť niekoľko zariadení k internetu cez mobilnú sieť. Užitočný spoločník na cesty podporuje vďaka svojmu 4G modulu prenos dát cez mobilnú sieť rýchlosťou až 150 Mb/s pri sťahovaní a 50 Mb/s pri odosielaní. Vyrovná sa tak bez problémov klasickému DSL/káblovému pripojeniu k internetu. Dá sa využiť aj ako záložný router pre prípad výpadku káblového internetového pripojenia v domácnosti.

Perfektný spoločník na cesty

DWR-932, ktorý váži iba 77 gramov a vojde sa do každého vrecka, je múdra internetová vychytávka na cesty, nech už ide o obchodné rokovania, dovolenku alebo len výlet s priateľmi. Vstavaná 2020mAh Li-ion batéria vydrží až štyri hodiny prevádzky a zaistí tak používateľom viac zábavy pri surfovaní. Mobilný router umožňuje pripojiť k internetu niekoľko zariadení súčasne, čo ocenia hlavne firemní používatelia. Keď operátor mobilnej siete, do ktorej je pripojený pracovný smartphone užívateľa, neposkytuje v danom mieste dostatočne kvalitný prenos, môže pomôcť router so SIM kartou iného operátora s lepším 3G/4G sieťovým pokrytím. Mobilný hotspot sa hodí aj na rodinnú dovolenku v zahraničí. Pri použití predplatenej dátové SIM karty miestneho operátora sa cez hotspot môže pripojiť celá rodina a ušetriť tak poplatky za dátový roaming. Používatelia môžu posielať fotografie svojim priateľom z kempu alebo priamo z pláže bez toho, aby stratili prehľad o cene za pripojenie. DWR-932 sa nabíja a ovláda cez normálny micro USB port.

Praktické záložné riešenie

Tento malý router dokáže vyriešiť problémy s pripojením v domácnosti aj v malej firme. Vďaka integrovanému firewallu, WPA/WPA2 šifrovaniu a funkcii NAT (preklad sieťových adries) ponúka hotspot ideálne, zabezpečené záložné riešenie pre prípad poruchy normálneho káblového pripojenia k internetu. Požívateľ si môže na displeji prehliadať dôležité informácie, napríklad silu signálu, stav internetového pripojenia, pripojenie Wi-Fi klientmi a aktuálny stav batérie. Malý pomocník je kompatibilný s Windows až do verzie 8, Mac OS X verzia 10.6 a vyšší a Linux 2.6.x.

Cena a dostupnosť

DWR-932 je teraz k dispozícii na Slovensku a v ČR za odporúčanú cenu 149,90 EUR, resp. 4 199 CZK.

 

LTE router DWR-932 – prehľad hlavných parametrov

  • 4G / LTE bezdrôtový modul s rýchlosťou downloadu až 150 Mb/s a rýchlosťou uploadu až 50 Mb/s.
  • 3G bezdrôtový modul pre UMTS, HSDPA a HSUPA
  • Slot pre Micro-SIM kartu
  • Wi-Fi 802.11 b/g/n prístupový bod (AP)
  • Zabezpečenie Wi-Fi prenosu pomocou WPA WPA2 a WPS (Wi-Fi Protected Setup)
  • Integrovaný firewall a preklad sieťových adries (NAT)
  • MicroUSB port s dvojitou funkciou pre prevádzkové režimy 4G/LTE a 3G a nabíjanie batérie
  • 2020mAh Li-ion batéria s výdržou až štyri hodiny prevádzky
  • Mimoriadne kompaktné a ľahké zariadenie