Už aj na Slovensku MasterCard umožňuje zaplatiť z mobilu odtlačkom prsta

Prelomovou novinkou je možnosť potvrdiť platbu z mobilu odtlačkom prsta. U telefónov vybavených čítačkou odtlačkov prstov tak zákazníci nemusia naďalej zadávať šesťmiestny kód na potvrdenie platobnej transakcie. Hoci je v súčasnej dobe možné túto službu využívať len u mobilných telefónov iPhone 5S, 6 a 6 plus, mala by byť čoskoro rozšírená aj na nové zariadenia s operačným systémom Android. Ide o prvú platobnú aplikáciu v Slovenskej republike, kde sa platba potvrdzuje odtlačkom prsta. Platba je tak ešte jednoduchšia.

V blízkej budúcnosti bude pripravených viac funkcií, napr. posielanie peňazí z karty na kartu či ovládanie karty MasterCard.

MasterCard tiež rozširuje platenie mobilom priamo v termináloch. Ďalšou funkciou peňaženky MasterCard Mobile teda bude možnosť platiť na platobnom termináli v obchode. Vytvorením globálneho riešenia MasterCard Cloud Based Payments je možné digitalizovať platobnú kartu do mobilného zariadenia, čo vydavateľom platobných kariet zrýchľuje a zjednodušuje prístup do mobilných zariadení vybavených operačným systémom Android. Technológia sa označuje ako HCE a MasterCard rozšíril tento spôsob platenia už do viac ako 15 krajín sveta, kde prebieha viac ako 25 projektov.

Vďaka integrácii s MasterPass, globálnou digitálnou platformou, tak možno riadiť značne rozšírené využitie mobilných bezkontaktných aj diaľkových platieb.

Počet obchodných miest MasterCard pre bezkontaktné platby budú nie len u veľkých obchodníkov, ale aj  v samoobsluhách, na čerpacích  staniciach , obchodoch  s potravinami, lekárňach, predajných automatoch, parkovacích automatoch, verejnej doprave i v taxi. Bezkontaktná technológia MasterCard je v súčasnosti prijímaná v 68 krajinách. HCE je podporované operačným systémom Android počínajúc verziou KitKat 4.4. MasterCard kombinuje zákazkový softvér na mobilných zariadeniach so zabezpečeným spracovaním cloudu.

Slováci sú technicky zdatní a inovácie prijímajú radi, takže práve preto je Slovensko medzi krajinami, kde sa platba odtlačkom prsta spúšťa najskôr.