Svetový rekord v počte účastníkov vo vysoko intenzívnom intervalovom cvičení v priebehu 24 hodín.

Spoločnosť Herbalife, globálna nutričná spoločnosť, sa spojila so svojimi členmi vo viac ako 80 krajinách od Nového Zélandu až po New York, vrátane Slovenska, aby vytvorila nový zápis do GUINESSOVEJ KNIHY REKORDOV® v počte ľudí vykonávajúcich počas 24 hodín vysoko intenzívne intervalové cvičenie (HIIT).

Zároveň sa podarilo vytvoriť aj ďalší svetový rekord, a to za najväčší počet ľudí cvičiacich HIIT na jednom mieste –  a to v centre Los Angeles na námestí Plaza, kde naraz cvičilo takmer 4000 účastníkov. Desiatky tisíc nezávislých Herbalife členov sa so svojimi zákazníkmi, priateľmi a rodinami zúčastnilo cvičenia v miestnych nutričných a fitnes kluboch Herbalife, v parkoch, na verejných priestranstvách, a to vo viac ako 80 krajinách.

Hromadné cvičenie sa začalo v sobotu 7. marca o 9:00 miestneho času v meste Auckland na Novom Zélande. Počas 24 hodín sa cvičenie uskutočnilo v ďalších mestách po celom svete, vrátane Singapuru, Malajzie, Indonézie, Japonska, Rumunska, Španielska, Talianska, Veľkej Británie, Ruska, Ukrajiny, Afriky, Venezuely, Kolumbie, Brazílie, Panamy, Portorika, Mexika, Kanady a Spojených štátov. Cvičilo sa v Českej republike aj na Slovensku.

V Severnej Amerike sa cvičenia zúčastnilo viac ako 150 miest, pričom najväčšie cvičenie prebiehalo v mestách – Chicago, New York, El Paso, Miami a Los Angeles.

Hlavné cvičenie sa konalo v centre Los Angeles, viedla ho Samantha Clayton, riaditeľka oddelenia cvičebného vzdelávanie v Herbalife, naživo z námestia Nokia Plaza v LA, ktoré sa začalo o 9:00 miestneho času, pričom sa ho zúčastnilo takmer 4000 účastníkov.

Oficiálny sudca Guinessovej knihy rekordov pán Michael Empric potvrdil, že spoločnosť Herbalife uspela vo vytvorení nového svetového rekordu a to za najväčší počet účastníkov vykonávajúcich vysoko intenzívne intervalové cvičenie (HIIT) za 24 hodín a tiež za najväčší počet účastníkov cvičiacich HIIT na jednom mieste. Pán Empric, ktorý sa zúčastnil podujatia v Los Angeles povedal: „Som veľmi rád, že som sa osobne mohol zúčastniť tohto podujatia a vidieť toľko nadšených ľudí ako spolupracujú na vytvorení tohto rekordu. Bolo mi potešením odovzdať certifikát potvrdzujúci získanie rekordu spoločnosti Herbalife.“  

 Michael Johnson, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Herbalife: „Ľudí z celého sveta spojil spoločný cieľ – ukázať svetu aké dôležité je cvičenie ako súčasť zdravého životného štýlu.“

Podujatie malo aj charitatívny rozmer na podporu nadácie Herbalife Family Foundation a jej programu Casa Herbalife. Ten sa dlhodobo snaží zlepšiť životy detí v núdzi prostredníctvom finančnej a dobrovoľnícke podpory charitatívnym organizáciám po celom svete.

Ak chcete vidieť ako sa celé podujatie odohralo, hľadajte obrázky a videá na sociálnych sieťach, použite hashtag #WorldWorkout alebo navštívte WorldRecordWorkout.com.

COMMENTS

Comments are closed.