Deň s Jackom v Bratislave.

Svetoznáma značka obľúbenej whiskey Jack Daniel’s sa môže považovať za jeden zo symbolov amerického štTest Kitchen_heroátu Tennessee. Jej zakladateľ, vlastným menom Jasper Newton Daniel, bol šikovný obchodník, oddaný milovník hudby a zástanca poctivej práce. Odkaz, ktorý aj naďalej žije v každej fľaši, mohli priaznivci kvalitného alkoholu naplno precítiť pri návšteve Lynne Tolley, prapraneteri slávneho Jacka Daniela.

V tajomných priestoroch Múzea dopravy sa odohralo dlho očakávané stretnutie. Lynne Tolley, majiteľka známeho penziónu Miss Mary Bobo’s v Lynchburgu a degustátorka whiskey, ktorá Bratislavu navštívila už v roku 2011, sa vrátila do tohto mesta na Dunaji v rámci svojho svetového turné. Udalosť sa niesla v duchu dvadsiatych rokov dvadsiateho storočia, kedy sa v USA dostala k slovu prohibícia. Bolo to obdobie, ktoré prialo gangsterom v oblekoch. Najslávnejší z nich – Al Capone – si zo zakázaného alkoholu spravil výnosnú zárobkovú činnosť. „Roky prohibície boli pre náš liehovar sídliaci v Lynchburgu ťažkou skúškou. Ale zvládol to najmä vďaka šikovným ľuďom, ktorí neprestali dúfať, že nakoniec všetko dobre dopadne,“ opisuje Lynne Tolley. Pre hostí si okrem zaujímavej prednášky o prohibícii pripravila aj ukážku chutných receptov. Tie spájala „tajná“ prísada – Jack Daniel’s. Lynne Tolley je totiž známou autorkou kuchárskych kníh, ktoré nesú názvy ako Jack Daniel’s Spirit of Tennessee Cookbook alebo Cooking with Jack.

A čo viedlo organizátorov k tomu, aby milovníkom whiskey z Tennessee priniesli do Bratislavy takéhoto hosťa? Miroslav Slovák hovorí: „Vážime si Jack Daniels rodinakaždého, kto vie oceniť kvalitu. Preto sme sa chceli odplatiť tým, ktorí si to od nás zaslúžia. Po veľkom úspechu minulej návštevy Lynne Tolley sme sa rozhodli túto udalosť zopakovať a potešiť tak fanúšikov whiskey Jack Daniel’s.“

 Bratislava tak mala možnosť opäť pohostiť človeka, ktorý na vlastnej koži pozná, čo znamená „písať históriu.“ Lynne Tolley však ostala nohami na zemi. „Som veľmi rada, že som sa do tohto mesta mohla vrátiť. Má nezameniteľnú atmosféru, ktorú som si obľúbila už pri prvej návšteve,“ povedala na záver.