Samsung predstavuje víziu inteligentnejšieho žitia

Spoločnosť Samsung predstavila na Samsung Európskom fóre, v Monaku, víziu inteligentnejšieho žitia. Samsung SUHD TV s uhlopriečkou 88 palcov posúva kvalitu obrazu opäť o triedu vyššie a potvrdzuje pozíciu spoločnosti na špičke európskeho trhu s televízormi. Samsung zároveň uvádza nové audio riešenia, ktoré reprodukujú špičkový zvuk, a inteligentné kuchynské spotrebiče inšpirované svetovými šéfkuchármi stvorené pre domáce kuchárske umenie s profesionálnou kvalitou. Samsung pokračuje v budovaní silnej pozície na trhu fotoaparátov s modelom NX500, ktorý svojimi funkciami nadväzuje na ocenený rad NX1.

SUHD TV posúvajú kvalitu obrazu o triedu vyššie

Samsung predstavuje 88 palcový model JS9500 TV, ktorý využíva patentovanú ekologickú nanokryštálovú technológiu a inteligentný SUHD engine pre upscaling obrazu, ktorý napomáha výraznému zlepšeniu obrazovej kvality. Televízory Samsung SUHD demonštrujú prevratný pokrok v oblasti kontrastu, jasu, reprodukcie farieb a celkovo vynikajúcej kvalite obrazu. Nanokryštálové polovodiče televízora SUHD prenášajú rôzne farby svetla v závislosti na ich veľkosti a výsledkom je produkcia najčistejších farieb s najvyššou svetelnou účinnosťou, ktorá je teraz na trhu dostupná. Táto technológia sprostredkuje širokú paletu najpresnejších farieb a divákom poskytuje 64-násobne viac farieb než konvenčné televízory. Funkcia pre remastrovanie obsahu v Samsung SUHD televízoroch automaticky analyzuje jas obrazu, aby sa predišlo dodatočnej spotrebe energie pri vytváraní presných kontrastov. Výsledný obraz ponúka oveľa tmavšie miesta, zatiaľ čo svetlé časti obrazu sú 2,5-krát jasnejšie ako na konvenčných televízoroch.

Vďaka spolupráci s významným hollywoodskym štúdiom 20th Century Fox má Samsung optimalizovaný obsah, ktorý spĺňa prémiové štandardy kvality SUHD. Toto partnerstvo umožňuje poskytnúť svojim zákazníkom bezkonkurenčnú ponuku filmov v UHD rozlíšení. Samsung taktiež spolupracuje s Fox Innovation Lab na remastrovaní niekoľkých vybraných scén z filmu Pí a jeho život od režiséra Anga Lee, špeciálne pre SUHD televízor. Okrem toho televízory SUHD využívajú ekologicky šetrnú technológiu, ktorá im zaisťuje prvotriednu úspornosť a spoľahlivosť. Od roku 2015 budú všetky nové televízory Samsung Smart TV využívať operačný systém Tizen, ktorý nielen, že poskytuje lepšiu konektivitu, ale aj vývojárom umožňuje jednoduchšie vytváranie nových aplikácií. Najdôležitejšou výhodou pre užívateľa je však širšia ponuka Smart TV obsahu a služieb. Samsung ponúkne tri nové rady televízorov SUHD – JS9500, JS9000 a JS8500 – vo veľkostiach od 48- po 88 palcov. Zákazníci si tak môžu vybrať televízor podľa svojich predstáv a možností.

 

Nový prémiový audio rad

Samsung prichádza do Európy s novými audio zariadeniami, ktoré zákazníkom doprajú dynamický a neobklopující zvukový zážitok. Audio zariadenia WAM7500/6500 bolí vyvíjané v umeleckých audio laboratóriách (state-of-the-art audio lab) vo Valencii v Kalifornii. Reproduktory sú vyrobené z prémiových materiálov a ich štýl bude ladiť s akýmkoľvek interiérom. Budú predstavené v dvoch modeloch: stojacom (WAM7500) a prenosnom (WAM6500). Samsung taktiež prestaví nový rad zakrivených soundbarov 8500, ktoré doplnia zakrivené televízory Samsung vo veľkostiach 48 až 78 palcov. Ponúkne vynikajúci 9.1 kanálový zvuk vďaka hlavnému reproduktoru a ďalším postranným, ktoré sú umiestnené na oboch koncoch soundbaru. Úžasný divácky zážitok bude umocnený dokonalým posluchom pohlcujúceho zvuku. Soundbar je pripojený k TV bezdrôtovo a môže byť tiež využitý pre počúvanie hudby prostredníctvom funkcie Multiroom app.

Zdieľajte dokonalé fotografie v priebehu okamihu

Najnovší fotoaparát NX500 je podobne ako úspešný NX1 vybavený 28MP snímačom BSI APS-C s vysokým rozlíšením, najlepším procesorom vo svojej triede DRIMeV, NX AF III, funkciou Samsung Auto Shot a tiež umožňuje nahrávanie videa v najvyššej bežne dostupnej kvalite 4K a UHD. Aktualizovaná konektivita cez Bluetooth, NFC a Wi-Fi poskytuje užívateľom pokročilú bezdrôtovú skúsenosť, rovnako ako možnosť hladko zachytiť a zdieľať svoje zážitky v špičkovej kvalite. To všetko v kompaktnom a prenosnom tele. V porovnaní s konvenčnými snímačmi CMOS, BSI efektívne znižuje riziko rozmazania tým, že udržuje priestor medzi šošovkou a snímačom čistý, vďaka tomu je zasiahnutý každý pixel a znižuje sa stupnica šumu. Majiteľ fotoaparátu NX500 už nikdy nebude musieť robiť kompromisy v kvalite obrazu ani pri nedostatočnom osvetlení. Perfektný výkon a funkcie modelu NX1 teraz vložené do veľmi ľahko prenosného fotoaparátu zaistia používateľom, že už nikdy nezmeškajú dôležitý moment. Kompaktný model NX500 ponúka konektivitu Bluetooth a Wi-Fi, a poskytuje používateľom slobodu a možnosť jednoducho fotiť a zdieľať zachytené okamihy.