- Aj tlmiče majú vplyv na bezpečnosť jazdy autom
- Najčastejšie používané druhy spojovacieho materiálu
- Ročné vyúčtovanie nájomného nie je vždy príjemnou záležitosťou
- Používanie Venušiných guličiek má nielen sexuálne, ale aj zdravotné benefity
- Nechali ste si na auto aplikovať keramickú ochranu? Ako sa oň teraz starať?
Slovenský kuchár získal striebro na svetovom kulinárskom pohári.
Slovenský kuchár vyhral striebro na svetovom kulinárskom pohári „Culinary World Cup Expogast Luxemburg 2014“
Peter Krištof z Unilever Food Solutions Slovensko strieborný v kategórii studená kuchyňa.
Vzácnu striebornú medailu získal prešovský kuchár Peter Krištof na svetovej kuchárskej súťaži „Culinary World Cup Expogast Luxemburg 2014“ v rámci medzinárodného veľtrhu potravinárstva a gastronómie EXPOGAST 2014 v Luxembursku, ktorá sa uskutočnila 22. – 26. novembra. Na súťaži, ktorá sa koná každé štyri roky, sa Peter Krištof z Unilever Food Solutions zúčastnil so svojou tímovou dvojičkou Dušanom Bidleňom, kuchárom a obchodným kulinárskym poradcom Unilever Food Solutions Slovensko.
Kulinársky pohár „EXPOGAST Culinary World Cup“ je považovaný za majstrovstvá sveta v gastronómii, kde sa každé štyri roky stretáva svetová gastronomická špička. Usporiadateľom súťaže je luxemburský zväz kuchárov a cukrárov Vatel-Club Luxemburg. Slovenský kuchár z Unilever Food Solutions, Peter Krištof a jeho kolega Dušan Bidleň súťažili v 2 kategóriách. Kategória A – finger food, ktorá pozostáva z dvoch teplých a z dvoch studených finger foodov pre šesť osôb, ktoré majú presne vymedzenú váhu od 10g do 20g, teda aby sa dali zjesť na jedno sústo. Z každého druhu kontroluje komisár presnú gramáž a použitie surovín. Kategória B tvorilo štvorchodové menu s dezertom pre jednu osobu, pozostávajúce z predjedla, medzi chodu, polievky, hlavného jedla a dezertu.
„Na tento typ súťaže sa treba pripraviť veľmi dôsledne, niekedy to trvá aj celý rok. V januári som riešil ubytovanie, prenájom kuchyne v Luxembursku s ktorým nám pomohol Slovenský zväz kuchárov a cukrárov – ktorý tvorí Národný tím Slovenskej republiky s ktorým pocestujeme,“ vysvetľuje Peter Krištof z Unilever Food Solutions a dodáva: „Od mesiaca máj som pracoval na vizáži stola, kuchárskom oblečení, nákupu správneho porcelánu na ktorý sa jednotlivé produkty ukladajú. Posledné mesiace som sa už venoval konkrétnym surovinám, na prípravu finger foodov a štvorchodového menu s dezertom. Som šťastný, že sa moje úsilie a práca vyplatila a domov si nesieme vzácne striebro.“
Peter Krištof sa narodil v roku 1981 v Prešove. Vyštudoval SOU obchodné v Prešove s výučným listom v odbore Kuchár – čašník a maturitným listom v odbore Spoločné stravovanie. Titul Mgr. získal na Gréckokatolíckej teologickej fakulte Prešovskej univerzity v Prešove. V roku 2008 sa stal absolventom Francúzskej kulinárskej akadémie, Yves Thuriés Culinary Academy. Pre spoločnosť Unilever Slovensko s.r.o. pracuje od roku 2012 ako kuchár a obchodný poradca pre segment Horeca. Je členom a zároveň podpredsedom Prešovského klubu kuchárov a cukrárov v Prešove a v roku 2008 sa zúčastnil na olympiáde v Erfurte, kde bol členom národného kuchárskeho tímu Slovenskej republiky. Je certifikovaným komisárom svetovej asociácie WACS pre Slovensku republiku. Tohto roku sa zúčastni v novembri 22 až 26.11.2014 svetového pohára Expogast v Luxemburku. Na konte má veľké množstvo ocenení ako napríklad 1. miesto (zlato) z Gastro Hradec 2014, 3. miesto (bronz) z Kuchárskych majstrovstiev sveta Expogast 2010, 3. miesto na Kuchárskej Olympiáde v Erfurte 2008, kde taktiež získal v roku 2012 Diplom.