ASRock’s X99 Extreme11 – atypické monštrum

Možno máte prehľad v základných doskách počítačov rôznych druhov a veľkostí a myslíte si, že vás už ťažko nejaká prekvapí. Pozornosť všetkých ajťákov sa však prebudí pri novej doske X99 Extreme11. Vlajkové monštrum značky ASRock zdvihlo obočie aj skúsenej redakcii renomovaného magazínu TechPowerUp a bez váhania jej udelili tip redakcie (Editor’s Choice).

„…vybavená bohatými možnosťami rozšírenia PCIe a zabudovaná karta LSI RAID je v pohode pripojená priamo na PCB na doske ako samozrejmosť výbavy. Doska ponúka tonu SATA portov a pripojení pre rôzne disky, takže ju nemožno ani s ničím iným porovnať. Chcete na jednu dosku pripojiť 20 driveov, pretože práve máte chuť? Tak nech sa páči! ASRock X99 Extreme11 dokáže to, čo žiadna iná doska a o možnostiach pretaktovania už ani nehovoriac,“ píše recenzent cadaveca na portáli TechPowerUp. Celú recenziu na TechPowerUp nájdete tu: http://www.techpowerup.com/reviews/ASRock/X99_Extreme11/1.html

Vyzerá to skoro ako storage doska do nejakého diskového serveru. Máme tu vedľa seba až 18 portov SATA3, z toho 8 podporuje dokonca aj SAS3 s rýchlosťou 12.0 Gb/s!

Doska ASRock X99 Extreme11 rozhodne nie je žiadny Facebook prehliadač. Dodáva sa s exkluzívnymi funkciami a patrí do radu Super Alloy (s chladiacimi prvkami z ľahkých zliatin). Má 10 portov SATA3, 8 portov SAS3 a medzi PCI slotmi sa ukrývajú ešte dva konektory Ultra M.2 PCIe Gen3 X4 32GB/s, takže zvládne obslúžiť naraz priamo až 20 diskov. Päť slotov PCIe Gen 3.0 x16 poháňajú dva čipy PLX PEX 8747 a podporujú 4-way SLI / CrossFireX v režime x16 / x16 / x16 / x16! Doska má aj optimalizované 12 fázové napájanie pre vylepšený výkon s ohľadom na energiu. A pamäte? Podporuje najnovšie DDR4 ECC a UDIMM / RDIMM s kapacitou do 128 GB a rýchlosťou DDR4 3400+ (OC).

Jednoducho doska, ktorá vás posadí na zadok. Určite bude excelovať pri editácii videa, vysokorýchlostnom ukladaní dát, v pretaktovaní, či pri gamingu. A samozrejme všade dokáže vnútro skrinky vyplniť spleťou SATA káblov.

 Čo dokáže doska X99 Extreme11 si môžete pozrieť aj vo videu

http://youtu.be/yt0xtBc-z7w

Ďalšie informácie o tejto doske nájdete na stránke

http://www.asrock.com/mb/Intel/X99%20Extreme11/