Veľtrh CES 2018 priniesol prvý zakrivený QLED monitor

Spoločnosť Samsung Electronics rozšíri na veľtrhu CES 2018 vo svojom jedinečnom rade zakrivených monitorov možnosti konektivity a výkonu a predstaví tu svoj nový model CJ791 – zakrivený monitor podporujúci pripojenie pomocou štandardu Thunderbolt 3 od spoločnosti Intel. Monitor CJ791 s uhlopriečkou s veľkosťou 34 palcov je určený na zábavu ale aj prácu. K pohodliu užívateľov a ich produktivite prispieva možnosť napájania z jediného zdroja spoločne s rýchlosťou spracovania, ktorá zaručuje výnimočnú kvalitu obrazu. Na Slovensku bude monitor Samsung CJ791 dostupný od mája 2018 za odporúčanú maloobchodnú cenu 949 EUR.

Užívatelia modelu CJ791 môžu monitor pripojiť k prenosnému počítaču pomocou jediného kábla Thunderbolt 3 bez nutnosti zapájať akékoľvek ďalšie káble. Prepojenie pomocou štandardu Thunderbolt 3 podporuje prenosovú rýchlosť až 40 gigabitov za sekundu (Gbps), čo je v porovnaní s alternatívnym pripojením cez USB takmer štvornásobok. Thunderbolt 3 umožňuje užívateľom pripojiť kompletný ekosystém pozostávajúci z dokovacích staníc, displejov a periférnych zariadení vrátane zariadení Apple, laptopov podporujúcich USB typ-C a ďalšieho príslušenstva, ako sú prenosné disky či externé grafické karty. Cez rozhranie Thunderbolt 3 je z monitora CJ791 taktiež možné napájať pripojený laptop, a to výkonom až 85 wattov (W).

„Ako priekopník v oblasti zakrivených monitorov hľadá spoločnosť Samsung spôsoby, ako naše monitory ďalej vylepšiť a prekonať očakávanie zákazníkov ponukou ešte vyššieho výkonu a kvality obrazu,“ uviedol Seog-gi Kim, výkonný viceprezident divízie Visual Display spoločnosti Samsung Electronics. „Model CJ791 ponúka okrem podpory štandardu Thunderbolt 3 taktiež špičkovú kvalitu obrazu zaručenú technológiou QLED v spojení so zakriveným zobrazovacím panelom, ktorá si podmaní užívateľov a zlepší aj organizáciu práce pri profesionálnom použití. Sme nadšení, že máme príležitosť predstaviť návštevníkom veľtrhu CES 2018 kompletné schopnosti nášho nového inovatívneho monitora.“

Efektivita práce

Dizajn monitora CJ791 bohatý na praktické detaily umožňuje firemným užívateľom robiť prácu efektívnejšie. Pomer strán 21:9 poskytuje na obrazovke viac priestoru na robenie väčšieho počtu činností, zatiaľ čo doplnkové ultraširoké rozlíšenie QHD 3440×1440 ponúka textový a obrazový obsah s takmer 2,5-krát vyššou hustotou pixelov oproti ostatným výrobkom s Full HD rozlíšením. Profesionáli tak môžu prezerať súbory, výkazy a dátové tabuľky vo veľkom formáte prehľadnejšie bez zbytočného posúvania a približovania či odďaľovania.

Profesionálnych užívateľov taktiež poteší flexibilita umožňujúca prispôsobiť si CJ791 svojim jedinečným požiadavkám na usporiadanie pracovného priestoru. Spolu s podporou štandardu Thunderbolt 3, ktorý znižuje počet prepájacích káblov, umožňuje tenký a úzky rámik CJ791 využiť viacero obrazoviek naraz bez rušivého vplyvu na prezentáciu obsahu či vizuálny vzhľad. Výškovo nastaviteľný stojan a možnosť naklápania dovoľujú užívateľom taktiež upraviť si polohu displeja, a pracovať tak v podmienkach, ktoré im najlepšie vyhovujú.

Náskok pred ostatnými

Samsung CJ791 zobrazuje obsah s brilantnými a realistickými detailmi, ktoré zaručene prilákajú hráčov a nadšených vyznávačov multimediálnej zábavy. Technológia QLED poskytuje vernú reprodukciu farieb pokrývajúcu 125 % farebného priestoru s RGB a vďaka sýtejšej čiernej, jasnejšej bielej a prirodzenému podaniu farebných odtieňov vytvára jedinečný vizuálny dojem. Jemné rozlíšenie spolu s najostrejším dostupným zakrivením (1500R) a ultraširokým pozorovacím uhlom (178 stupňov) umožňujú užívateľom úplne sa prostredím obklopiť, a plne sa tak do každej scény ponoriť.

Rad integrovaných funkcií určených pre hráčov poskytuje užívateľom taktiež ďalší náskok pred protivníkmi, a to vďaka hernému režimu, ktorý dynamicky nastavuje hodnotu gama a intuitívne upravuje farby a kontrast pre každú jednotlivú scénu, aby bola reprodukcia herného prostredia čo najrealistickejšia. Odozva monitora CJ791 je štyri milisekundy (ms), čo taktiež zabezpečuje plynulé prechody medzi scénami, takže je možné monitor ideálne využiť pri hraní hier, ako sú závody, letové simulátory a bojové hry z vlastného pohľadu.

Ak chcete získať viac informácií o monitore Samsung CJ791 QLED, navštívte v dňoch 9.–12. januára 2018 stánok spoločnosti Samsung č. 15006 na veľtrhu CES, a to na prvom poschodí Central Hall v Las Vegas Convention Center.