Máte problémy s trávením? Stačí zmeniť len málo.

Vedeli ste, že problémami s trávením trpí až 30 – 40% nášho obyvateľstva? Ťažko sa medzi nami nájde niekto, kto nezažil nepríjemné bolesti žalúdka, či pálenie záhy. Nejde však o neriešiteľný problém. Menej závažným problémom s trávením sa dá predísť jednoduchými trikmi. Tu sú niektoré tipy, ako svoj žalúdok upokojíte a predídete zbytočným ťažkostiam.

Viac pohybu

Sedavý spôsob života je jednou z hlavných príčin vzniku žalúdočných problémov. Pravidelným pohybom sa zlepšuje krvný obeh a tráviaci trakt získava na vitalite. Pohybom spálite množstvo kalórií a dožičíte svojmu telu potrebnú aktivitu. Ak máte sedavé zamestnanie, neváhajte a po pracovnej dobe si dožičte beh, bicyklovanie, či plávanie. V lete tak napomôžete nielen svojmu tráveniu a ale i dobrému pocitu z toho, ako vaša  figúra vynikne na pláži, či kúpalisku.

Menej stresu

Stres a každodenné napätie, súvisiace s prácou, neoddeliteľne patria k životom mnohých z nás. Stres má však pre naše trávenie veľmi nepriaznivé účinky. So stresom nie je ľahké bojovať, nie je to však nemožné! Skúste viac relaxovať a menej sa zaoberať pracovnými povinnosťami vo voľnom čase. V práci pracujte, vo voľnom čase sa venujte voľnočasovým aktivitám. Problémy práce nechajte pred dverami vašich obydlí. Žite tu a teraz. Nie problémami minulosti alebo strachom z budúcnosti. Predídete tak nepríjemným pocitom, ktoré môžu viesť až k dlhodobým ažchronickým problémom s trávením.

Pravidelná strava a detox

Zhon súčasného života zapríčiňuje, že mnohí z nás si vytvorili zlé stravovacie návyky. Pravidelný príjem potravín je základom zdravého tráviaceho traktu. Zmena nezdravého jedálnička však nemusí priniesť požadovaný účinok ihneď! Efektívnym prvým krokom k zdravému tráveniu je detox. Organizmus je potrebné očistiť dôkladnou detoxikáciou a zbaviť ho odpadových látok, čo zároveň vyčistí i najdôležitejšie telesné orgány, prúdenie krvi a žalúdočný trakt. Tým sa telo zbaví dlhodobo prítomných toxických látok a získa na vitalite. Skvelým pomocníkom pri detoxikácií sú prírodné minerálne vody. Minerálna voda Fatra má jedinečný zásaditý charakter, vďaka ktorému neutralizuje žalúdočné kyseliny, upravuje žalúdočné prostredie a pôsobí blahodárne na tráviaci trakt.

Fatra však nie je len záchranou pri už existujúcich žalúdočných problémoch, ale vďaka svojmu jedinečnému zloženiu slúži aj ako prevencia proti páleniu záhy. Fatra je súčasťou zdravého životného štýlu. Doprajte si tento poklad prírody už dnes! Starajte sa o seba a žite zdravo. Vaše telo sa vám poďakuje dobrým pocitom, ktorý zo seba budete mať.