Doteraz najľahší ThinkPad Yoga a najvýkonnejší desktop ThinkCentre Tiny.

Spoločnosť Lenovo, svetový líder v oblasti konvertibilných notebookov a tradičných komerčných desktopov, dnes predstavila rozsiahle zmeny vo svojich portfóliách značiek ThinkPad Yoga a ThinkCentre. Nedávny prieskum spoločnosti Lenovo medzi viac ako 6000 firmami naznačuje, že bezpečnosť, mobilita a spoľahlivosť dnes patria medzi hlavné akútne problémy a viac ako štvrtina plánuje zaviesť konvertibilné zariadenia. Najnovšia generácia tenších a ľahších konvertibilných počítačov ThinkPad Yoga 260 a doteraz najrýchlejších desktopov radu ThinkCentre boli vytvorené s cieľom poskytnúť zákazníkom riešenia ich kritických potrieb.

  • ThinkPad Yoga 260 je s hmotnosťou od 1,3kg najľahším 12,5-palcovým konvertibilným notebookom so svetovo maximálnou mobilitou
  • ThinkPad Yoga 260 je celosvetovo prvý konvertibilný notebook obsahujúci možnosť bezdrôtového WAN pripojenia LTE-Advanced (LTE-A)
  • ThinkCentre M900 Tiny je najvýkonnejším desktopom v pomere ku kubickým palcom2
  • Lenovo taktiež predstavuje nový OneLink+ Dock a Pro WiDi adaptér, vytvorený s cieľom znížiť alebo eliminovať komplikované drôtové pripojenia
  • Nové desktopy radu ThinkCentre koncovým užívateľom ponúkajú účelný dizajn a výkon s jednoduchými nástrojmi nasadenia a správy

ThinkPad Yoga navrhnutý pre novú generáciu zákazníkov.

Údaje z Lenovo prieskumu ukázali, že 53% zamestnancov aspoň čiastočne pracuje z domu, 61% musí pracovne cestovať a 46% je vo veku medzi 18 a 34 rokov. Títo progresívni zákazníci sú vznikajúcou pracovnou silou, budú v budúcnosti rozhodovať a aktívne vyhľadávajú špičkové technológie pre udržanie konkurenčnej výhody. Potrebujú skutočne spoľahlivé a mobilné zariadenia, bez kompromisov v oblasti výkonu.

ThinkPad Yoga 260 je dokonalým riešením pre moderných užívateľov. Šikovná viacrežimová flexibilita užívateľom ponúka voľnosť pracovať podľa ich vlastných potrieb v režime, ktorý je pre danú úlohu ten najvhodnejší. Jedinečné prvky vo vybraných modeloch, ako napríklad bezdrôtové WAN pripojenie LTE-A, ktoré je až trikrát rýchlejšie ako LTE a voliteľné integrované zabezpečenie odtlačkom prsta a smart kartou poskytuje maximálnu ochranu údajov a produktivitu na cestách. A ešte presnejšie a nabíjateľné pero ThinkPad Pen Pro obohacuje zážitok z Windows 10 a v kombinácii s Lenovo aplikáciou WRITEit prináša revolúciu v tom, ako užívatelia využívajú a komunikujú so svojím ThinkPad Yoga notebookom.

IT manažéri môžu byť pokojní vďaka legendárnej spoľahlivosti ThinkPad a štandardným nástrojom nasadenia. Navyše, široká škála konfigurácií IT manažérom umožňuje reagovať na túžby a potreby koncových užívateľov. Sú dostupné v „polnočnej čiernej“ a striebornej farbe a tieto produkty pracujú s najnovšími Intel Core procesormi 6.generácie, majú až 16GB pamäť a voliteľné PCIe SSD disky v Yoga 260 pre maximálny multirežimový výkon. Správa desktopu je jednoduchšia a efektívnejšia vďaka novej stanici OneLink+ Dock s dvojnásobne rýchlejšími prenosovými rýchlosťami v porovnaní s predchodcami, až do výšky 33Gbps, čo umožňuje natívny 4K displej a ďalšie pripojenia cez jeden jediný kábel.

Lenovo ThinkCentre M900Tiny láme rekordy.

Pôvodný desktop v ultra malom formáte, ThinkCentre Tiny stále nemá konkurenciu pokiaľ ide o kombináciu veľkosti, výkonu, spoľahlivosti a neporovnateľnými možnosťami upevnenia a rozširovania. Hlavne, vďaka zavedeniu nového adaptéra Lenovo Pro WiDi je bezdrôtové pripojenie na WiDi displeji jednoduché a eliminuje sa tým zamotaná spleť káblov.

Pri poslednom internom benchmark porovnaní2, zariadenie ThinkCentre M900 Tiny prekonalo jeho najbližších konkurentov až o 48 percent a prvá generácia Tiny o 128 percent, sčasti vďaka podpore nového PCIe úložiska, ktoré ponúka až o 80 percent lepší výkon ako štandardné SSD disky. Séria ThinkCentre Tiny tiež prehlasuje, že je „najbezprašnejším“ desktop počítačom na svete. Vďaka novému voliteľnému ThinkCentre prachovému krytu znižuje hromadenie výkonu a zvyšuje spoľahlivosť čo sa týka prachu až o 37 percent počas trojročnej životnosti, teda séria Tiny je spoľahlivejšia ako kedykoľvek predtým.

Ďalšia generácia, vrátane nových M900z all-in-one, M900 Tower, desktopov malého formátu a desktopov Tiny M900, M700 a M600, bude chrániť dáta koncových užívateľov skalopevnými bezpečnostnými riešeniami, chrániacimi pred nežiaducim fyzickým vniknutím a zabezpečí ich kritické dáta. Navyše, Lenovo rozšírilo svoje testovanie spoľahlivosti aj na portfólio ThinkCentre. Okrem šokových testov, testov pri páde, vibrácii a ďalších rozšírených skúšok spoľahlivosti, ThinkCentre Tiny taktiež podstupuje osem náročných Mil-spec testov, vrátane skúšok na extrémne teploty, piesok a prevádzku vo vysokej nadmorskej výške, aby sa zabezpečilo, že v nadchádzajúcich rokoch budú naďalej poskytovať rýchly a spoľahlivý výkon prakticky v akomkoľvek prostredí.

Séria ThinkCentre M, s najnovšími Intel Core procesormi 6.generácie, ponúka širokú škálu CPU, úložísk, grafických možností pričom upgrade a údržba sú zjednodušené. Riešenia správy ako sú Intel vPro, PC Cloud Manager a Microsoft SCCM sú určené na zníženie celkových nákladov vlastníctva a zjednodušujú pracovnú záťaž služieb podpory.

“S tým, že bolo predaných viac ako 100 miliónov ThinkPad zariadení a nespočetné množstvo desktopov, produkty značky Think už vyše 20 rokov neustále stoja v popredí inovácií v prospech zákazníkov. Vzniká nová generácia tých, ktorí budú rozhodovať, a práve táto skupina vyhľadáva špičkové technológie,” uviedol Tom Shell, senior viceprezident PC Business Group, Lenovo. “Najnovšie inovácie v zariadeniach ThinkPad Yoga a ThinkCentre Tiny ďalej odrážajú schopnosť a odhodlanie spoločnosti Lenovo zostať na špici a transformovať spôsob ako si vznikajúca pracovná sila môže zachovať konkurenčnú výhodu.”

Cena a dostupnosť:

Štartovacia cena pre ThinkPad Yoga 260 je 899 EUR. ThinkPad Yoga 260 bude na vybraných trhoch dostupný začiatkom decembra vo vybraných krajinách.

ThinkCentre M900z bude dostupný na vybraných trhoch od januára 2016 so štartovacou cenou 899 EUR.

ThinkCentre M900 Tower a Small Form Factor desktopy budú dostupné v januári 2016 so štartovacími cenami od 799 EUR a 779 EUR, v danom poradí.

ThinkCentre M900, M700, M600 Tiny desktopy budú dostupné od januára 2016 so štartovacími cenami 749 EUR, 499 EUR a 399 EUR, v danom poradí.