Nový riaditeľ BKS Bank na Slovensku.

Predstavujeme vám Joachim Reitmeier, ktorý prevzal k 1. júlu vedenie BKS Bank na Slovensku a stal sa konateľom spoločnosti BKS-Leasing s.r.o.

 „Slovensko patrí k našim najdôležitejším rastúcim trhom. Naša ponuka a naše osobné poradenstvo sa tešia skvelej odozve. Len pred niekoľkými týždňami sme popri Bratislave otvorili pobočku aj v Banskej Bystrici. Týmto tempom budeme pokračovať aj naďalej a veľmi ma teší, že Joachim Reitmeier bude spoločne s nami pracovať na ďalšom rozvoji trhu“, uviedla Herta Stockbauerová, predsedníčka predstavenstva BKS Bank. Reitmeier bude vykonávať riadiace funkcie spoločne s Haraldom Brunnerom, ktorý ich zastáva od roku 2011.

Joachim Reitmeier MBA, (54), má dlhoročné skúsenosti v oblasti bankovníctva. Okrem iného strávil 15 rokov svojej profesionálnej kariéry na vedúcich pozíciách v dcérskych spoločnostiach rakúskych bánk v susedných krajinách a pôsobil medzi inými aj na Slovensku. Popri zamestnaní absolvoval štúdium MBA. Od roku 2012 viedol riaditeľstvo BKS Bank v Burgenlande. Čo sa týka súkromného života, Reitmeier žije vo Viedni v partnerskom vzťahu s hudobníčkou.

Do konca roka trikrát na Slovensku

„V súlade s filozofiou BKS Bank sa aj v Bratislave zameriavame na osobné a individuálne poradenstvo. Ponúkame financovanie, balíky služieb k účtom, internet banking, ako aj klasické sporiace produkty. Do konca roka ponúkneme našim zákazníkom aj platobnú kartu Maestro“, povedal Joachim Reitmeier. Rakúsky koncern vstúpil na slovenský trh v roku 2007 prostredníctvom dnešnej lízingovej spoločnosti BKS-Leasing s.r.o. V roku 2011 bola otvorená prvá pobočka banky v Bratislave, ktorá začala svoje pôsobenie v oblasti firemného bankovníctva, a posledné tri roky sa venuje aj retailovému bankovníctvu. V súčasnosti sa zákazníkom poskytuje poradenstvo na dvoch miestach: v centre Bratislavy a v Banskej Bystrici v budove Europa Business Center. V priebehu tohto roka sa plánuje otvorenie pobočky aj v Žiline.

Koncern BKS Bank

Solídna BKS Bank bola založená pred viac ako 90 rokmi. Jej úspech pramení zo zodpovednej a udržateľnej podnikovej politiky, ktorá sa odzrkadľuje aj na výsledkoch: V prvom kvartáli roku 2015 sa v porovnaní s predchádzajúcim rokom podarilo zvýšiť čistý zisk koncernu o 11,3 % na 11,7 milióna eur. K 31. 3. 2015 vykázala banka s 923 zamestnancami bilančnú sumu vo výške 6,87 miliardy eur (+0,1 %). Na Slovensku v súčasnosti zamestnáva približne 40 pracovných síl. Vďaka celkovému počtu 59 pobočiek v Rakúsku, na Slovensku, v Slovinsku a Chorvátsku disponuje flexibilitou regionálnej banky, zároveň je od roku 1986 kótovaná na Viedenskej burze.