Vzťah staršej ženy a mladšieho muža – výskum mu dáva zelenú.

Ženy nad 35 až 40 rokov, ktoré cielene vyhľadávajú vzťahy s mladšími mužmi, sa označujú ako pumy (anglicky cougar). Ide väčšinou o sebavedomé a zabezpečené ženy.

Téme žien – púm sa venoval aj tím psychológov z londýnskej Metropolitan University, a výsledky ich výzkumu ukazujú, že pumy sú spokojnejšie so svojím sexuálnym životom. „V súčasnosti stále existuje predsudok, že vzťahy medzi staršou ženou a mladším mužom nie sú veľmi perspektívne. A že namiesto emocionálneho spojenia medzi partnermi ide skôr o fyzické potešenie. Preto sa nová štúdia zamerala na tri faktory, ktoré sú spojené s uspokojením intímnych vzťahov: sexuálna dôvera, emocionálna inteligencia a subjektívne uspokojenie. Vo všetkých troch sledovaných oblastiach dosiahli ženy pumy vyššie hodnoty ako ženy, ktoré sú vo vzťahu s partnerom v podobnom veku,“ opisuje výsledky  prieskumu Veronika Kubíčková, odborníčka z e-shopu www.ruzovyslon.sk, ktorý predáva erotické pomôcky a zaoberá sa zdravou sexualitou.

Iba 40 % žien by si vybralo partnera o desať rokov mladšieho. Ostatné sa obávajú reakcie okolia.

Okrem vyššie uvedenej štúdie uskutočnila prieskum aj spoločnosť Ipsos, a to pre internetovú zoznamku Cougar Life. Zameraný bol taktiež na vzťahy starších žien s mladšími mužmi. V ňom sa medzi viac ako 1 000 respondentmi zistilo, že zatiaľ čo 60 % mužov je otvorených randeniu so ženou, ktorá je od nich o 10 rokov staršia, iba 40 % žien by si vybralo partnera o toľko rokov mladšieho. „Trinásť percent žien priznalo, že dôvodom odmietnutia mladšieho muža by bol strach z toho, čo si o nich bude myslieť okolie,“ povedala Veronika Kubíčková. „A zatiaľ čo 65 % mužov súhlasí do určitej alebo úplnej miery s tým, že je spoločensky prijateľné, aby ženy randili s mužom o 10 rokov mladším ako oni, zo žien si to myslí 56 %,“ uzatvára expertka.

Posted in TOP