Vysoké teploty pri praní už nie sú potrebné. Prejdite s Arielom na studenú.

Aj na vás každý týždeň čakajú v kúpeľni kopy bielizne, ktoré sa zúfalo dožadujú vyprania? Niekedy to skôr pripomína prehliadku škvŕn rôzneho druhu – tu oranžová škvrna od polievky, tu zase špina a tráva z ihriska. Z času na čas sa objaví odolný a mastný fľak. Tiež máte vo zvyku prať špinavé oblečenie na vysokých teplotách a dlhými pracími cyklami, pretože si chcete byť istí, že vaše oblečenie bude opäť dokonale čisté a bez akejkoľvek špiny? Hoci sa tento spôsob prania môže na prvý pohľad zdať účinný, nielenže spotrebuje veľa energie a času, ale môže tiež spôsobiť, že sa oblečenie časom znehodnotí. Skvelým pomocníkom sú pracie prostriedky Ariel, ktoré obnovia dokonalú čistotu a vôňu vašej bielizne aj pri nízkych teplotách a krátkych pracích cykloch. Skrátením pracieho cyklu z 90 minút na 45 minút a znížením teploty zo 60 °C na 30 °C môžete jedným stlačením tlačidla ušetriť až 75 % elektrickej energie, čo je skvelé pre vašu peňaženku aj životné prostredie.

Ako na krásnu bielizeň rýchlo a jednoducho

Ak chcete, aby vaša bielizeň vydržala čo najdlhšie krásna a vyzerala ako nová, pred praním si najprv preštudujte štítky, aby ste vedeli, ako s daným kusom oblečenia naložiť. Potom starostlivo roztrieďte špinavé oblečenie podľa farieb. Biele oblečenie vždy perte oddelene a nekombinujte ho so svetlým oblečením. Mohlo by to spôsobiť, že časom zosivie a stratí svoju belostnú farbu.

Oblečenie tiež neperte príliš často a vždy si premyslite, či je potrebné daný kus vyprať, alebo sa dá ešte nosiť. Niektoré odevy, napríklad nohavice alebo sukne, stačí prať len občas, zatiaľ čo iné, napríklad tričká, je potrebné prať po prvom alebo druhom nosení. Spodnú bielizeň perte po každom nosení, ale tak, aby sa nepoškodili jemné materiály. Pomôžu vám pri tom špeciálne sieťky alebo návleky. Tie sú vhodné aj pre veľmi jemnú bielizeň, ako sú hodvábne blúzky alebo kašmírové svetre.

Pozor si dávajte pri praní odevov, ktoré môžu púšťať farbu. Takéto oblečenie je vhodné prať samostatne alebo do práčky vložiť špeciálne papieriky, ktoré vo väčšine prípadov dokážu absorbovať uvoľnenú farbu bez toho, aby neúmyselne zafarbila všetko ostatné.

Čistá pračka rovná sa voňavá bielizeň  

Pozornosť by ste mali venovať aj údržbe samotnej práčky. Iba čistá práčka dokáže efektívne vyčistiť oblečenie. Preto ju pravidelne umývajte prostriedkami určenými na údržbu práčok, dôkladne umývajte dávkovače pracieho prostriedku a nezabudnite na tesniacu gumu okolo dvierok. Po skončení prania nechajte dvierka práčky pootvorené, aby bubon mohol vyschnúť a zabránilo sa vzniku plesní vo vnútri práčky.

Ušetrite pri praní až 75 % elektrickej energie

Aby bola vaša bielizeň nielen čistá, ale aj dlho krásna, musíte mať v malíčku správnu dĺžku cyklu a nastavenie teploty. Už dávno neplatí, že čím vyššia teplota a dlhší program, tým lepšie. Po prvé, vaša bielizeň sa môže rýchlejšie opotrebovať a po druhé, počas prania spotrebujete veľa energie. Energiu však môžete ľahko ušetriť praním pri nízkych teplotách a krátkych pracích cykloch. S kvalitným pracím prostriedkom sa nemusíte obávať, že by vaša bielizeň nebola dostatočne čistá. Pracie prostriedky Ariel boli vyrobené tak, aby ušetrili čo najviac energie. Vďaka ich vysokej kvalite a účinnosti dokážu zbaviť vašu bielizeň všetkých nečistôt aj pri nízkych teplotách okolo 30 °C a krátkych pracích cykloch.

Skrátením pracieho cyklu z 90 na 45 minút a znížením teploty zo 60 °C na 30 °C môžete jedným stlačením tlačidla ušetriť až 75 % elektrickej energie, čo je skvelé pre vašu peňaženku aj životné prostredie. Prejdite s Arielom na studenú!