Tri kávové nápoje, s ktorými budú sychravé dni oveľa príjemnejšie

Dni sú čoraz kratšie a tmavšie, z domu odchádzame za šera prichádzame za tmy a toto nás čaká ešte pár mesiacov. No stačí premeniť kuchyňu, kancelársku kuchynku alebo obývačku na rozvoniavajúcu kaviareň a deň sa stane oveľa znesiteľnejším.

Práve kvôli krátkym dňom má jeseň rád len málokto. No práve pre ne sú jesenné dni ako stvorené na všetko, čo sme v lete nestihli – dopozerať seriál, prečítať si knihu, pretelefonovať s kamarátkou celé hodiny… Tentoraz si však namiesto vašej obľúbenej šálky kávy spravte niektorú z týchto jesenných kávových špecialít. Alebo viete čo? Skúste postupne všetky tri! Ich príjemná textúra a upokojujúca vôňa na vás zapôsobia ako lúč svetla v tmavom šere.

Pumpkin latte

Táto špecialita delí ľudí do dvoch skupín: Chcem ešte alebo Nikdy viac. Pokiaľ ste v tej prvej, skúste si tekvicové lattečko pripraviť doma.

Potrebujete

  • 150 ml vašej obľúbenej kávy Tchibo
  • 100 ml mlieka
  • 1 lyžica tekvicového pyré (z rozmixovanej tekvice Hokkaido)
  • 1 lyžica javorového sirupu alebo trstinového cukru
  • 1 lyžička tekvicového korenia
  • Šľahačka na ozdobenie

Postup

Tekvicové pyré rozmiešajte s tekvicovým korením a javorovým sirupom alebo trstinovým cukrom. Mlieko zohrejte na cca 60 °C. Pripravte si espresso, poriadne ho zmiešajte s tekvicovým pyré a prilejte napenené mlieko. Na vrch môžete dať šľahačku a jemne posypať tekvicovým korením.

Zlaté caffé latte

Nápoj nečakane lahodnej chuti vám rozprúdi krv v stuhnutom tele, takže je ideálny po návrate domov, keď zima zalieza pod kabáty. Káva s kurkumou a voňavým korením vás príjemne prehrejú a kurkuma navyše prispieva k dobrej imunite.

Potrebujete

Postup

V šálke vymiešajte cukor, škoricu a kurkumu v lyžičke horúcej vody a potom do tejto zmesi pripravte espresso, môžete priamo z kávovaru. Mlieko zahrejte na cca 65 °C, napeňte, nalejte do pohára a vlejte doň ochutené espresso. Posypte troškou škorice a vychutnajte si hrejivú chuť.

Latte Amaretto škorica

Spojenie kávy, mandľového Amaretta a voňavej škorice, zjemnené mliekom, je ako stvorené na každý jeden deň, keď sa slnku nechcelo vstávať. Takých nás až do jari čaká habadej a je to vlastne skvelé! Veď deň, ktorý začne takýmto nápojom, predsa nemôže byť zlý. Môžete si ho pripraviť doma alebo vám ho počas celej zimnej sezóny profesionálne pripravia na všetkých kávových baroch Tchibo.

Potrebujete:

  • 10 ml Monin Amaretto
  • 10 ml Monin Škorica
  • 40 ml espresso
  • 110 ml našľahaného mlieka

Postup
Do šálky nalejte Monin Amaretto a Škorica, zalejte espressom a pridajte našľahané mlieko. 

TIP na darček pre milovníkov ochutených kávových nápojov: Sirupy Monin dostanete teraz v Tchibo v darčekovom balení. Stačí si len vybrať – a nezabudnite kúpiť jeden aj pre seba! No nájdete tam toho ešte oveľa viac pre celú rodinu a blízkych: www.tchibo.sk.

Posted in TOP