Nielen prilba, ale aj ďalšia motorkárska výbava je dôležitá

Jazda na motorke prináša určitý pocit slobody, ktorý pri jazde v aute len ťažko zažijete. Zároveň však štatistiky jasne hovoria, že jazda na motorke je niekoľkonásobne viac riziková ako jazda v aute. Preto by mal motorkár myslieť na bezpečnosť pri všetkom, čo sa týka jazdy na motorke.

Nenahraditeľné rukavice

Rozhodne k tomu patrí aj voľba toho, čo si oblečie. A zatiaľ čo vodiči áut prakticky nemusia riešiť, v čom budú šoférovať, keďže o ich bezpečnosť sa stará karoséria a bezpečnostné prvky vozidla a o ich komfort klimatizácia a prípadne účinné deflektory Heko, u motorkárov sa o toto všetko a oveľa viac stará ich oblečenie. Čo by vám teda pri jazde na motorke (okrem prilby) nemalo chýbať?

Začneme moto rukavicami. Chránia pred vetrom, vodou, chladom a taktiež pred nárazmi a odreninami a sú tak nenahraditeľným bezpečnostným prvkom pri páde. A to z „jednoduchého“ dôvodu: človek sa predsa prirodzene snaží tlmiť pády rukami, čo by pri páde z motorky bez rukavíc rozhodne nebolo nič príjemné. Samozrejme, kvalitné moto rukavice chránia aj chrbty rúk a ich kĺby. Toto všetko pochopiteľne za predpokladu, že obopínajú zápästia pevne a stabilne.

Kvalitné oblečenie a robustná obuv

Na kvalitu treba dbať aj pri výbere motorkárskej bundy a nohavíc, prípadne kombinézy. Nebojte sa v tomto smere investície. Napríklad kvalitné oblečenie IXON vám môže vydržať prakticky aj celý život a ochráni mnohé časti vášho tela. Dôležité je správne si vybrať veľkosť, keďže len moto oblečenie správnej veľkosti vám poskytne adekvátnu ochranu.

V neposlednom rade prichádza na rad ešte moto obuv. Tá musí byť dostatočne robustná s pevnou a vystuženou podrážkou a taktiež je dôležitá jej naozaj ideálna veľkosť, aby vám dokonale sedela a účinne tak chránila členok.

 

Zdroj obrázka:

Autor: Kaponia Aliaksei / Stock.adobe.com