Hrajte o produkty na želírovanie!

Premeňte ovocie na lásku v skle. S týmito pomocníkmi to hravo zvládnete! Ovocné pokušenie môže mať mnoho podôb, a to najmä v období zberu sladkého ovocia. V letných mesiacoch sa naše záhrady premenia na hotový raj a vy sa môžete tešiť na zber zrelých jahôd, višní, marhúľ, broskýň, malín, černíc, egrešov, ríbezlí či čučoriedok. Ako však zužitkovať túto bohatú úrodu? Poďme sa na to spoločne pozrieť.   

Zdroj: Shutterstock

Leto je ideálnym obdobím na prípravu rôznych druhov sladkých džemov, marmelád, želé, čatní, sirupov či zaváranín. Na to, aby sa aj vo vašej špajze objavilo pár pohárov ovocného pokladu, si stačí nájsť originálny recept a siahnuť po užitočných želírovacích prípravkoch   Dr. Oetker, s ktorými rýchlo a jednoducho premeníte ovocie na neodolateľnú lásku v skle. 

Všestranná a nenahraditeľná pomôcka nielen na želírovanie    

Kyselina citrónová je prirodzenou zložkou mnohých druhov ovocia a zeleniny. Najväčšie množstvo kyseliny citrónovej môžeme nájsť v citrusoch, predovšetkým v citrónoch a limetkách. 

Kyselina citrónová Dr. Oetker je ekologickým a všestranným pomocníkom nielen v domácnosti, ale aj počas letnej sezóny, kedy má nenahraditeľnú úlohu pri príprave domácich sirupov, džemov, marmelád či želé. 

Skvelo podporuje želírovací proces, vďaka čomu budú mať vaše džemy ideálnu konzistenciu. Jemné kryštály a sypké zloženie bez hrudiek zas zabezpečuje jej rovnomerné rozpúšťanie.  Kyselina citrónová vytvára v džemoch kyslé prostredie, v ktorom sa aktivujú enzýmy pektíny a zaistia tak rýchlejšie tuhnutie a ideálnu konzistenciu vášho džemu či želé.

Medzi ďalšie cenené výhody Kyseliny citrónovej patrí jej antioxidačný účinok, vďaka ktorému si váš džem, sirup či kompót zachovajú krásnu farbu. Rovnako sa stane vaším verným spoločníkom pri dochucovaní sviežich nápojov či zálievok na kompóty alebo obľúbené letné šaláty. Okrem toho dokáže nahradiť ocot pri konzervovaní zeleniny, čo ocenia najmä spotrebitelia s citlivejším trávením. V neposlednom rade je ideálna na ekologické odstraňovanie vodného kameňa z varných kanvíc či pračiek. Môžete si tak z nej jednoducho vyrobiť vlastné a ekologické pracie alebo čistiace prípravky bez nepríjemného octového zápachu.

Presvedčte sa o všestrannosti Kyseliny citrónovej Dr. Oetker a využívajte jej skvelé účinky počas celého roka! Spotrebiteľov, ktorí preferujú praktické jednorazové balenie, poteší               Dr. Oetker Kyselina citrónová v balení po 20 g, a pre  MAXImálne využitie je tu Dr. Oetker Kyselina citrónová MAXI v 80 g balení s praktickým „zip-lock“ uzáverom pre opätovné uzatváranie obalu a jednoduché skladovanie. 

Kyselina citrónová Dr. Oetker je VEGAN výrobok s medzinárodnou ochrannou známkou             V-Label.

Súťažná otázka:

Kolľko gramov má balienie Kyseliny citrónovej MAXI?

Svoje odpovede posielajte mailom na adresu redakcia@vkocke.sk až do 29.7.  2023. Ako predmet správy použite “Dr.Oetker

Vylosovaní budú 3 výhercovia.

Všeobecné súťažné podmienky
Súťaže sa môžu zúčastniť len osoby staršie ako 18 rokov. Podmienkou súťaže je odoslať správnu odpoveď e-mailom na adresu redakcie (redakcia@vkocke.sk) v čase realizácie súťaže. Súťažiaci sa stáva účastníkom súťaže po splnení tejto podmienky. Vyžrebovanie výhercu súťaže sa bude realizovať do troch dní po ukončení súťaže, ak nebude oznámené inak. Do žrebovania budú zaradení len tí súťažiaci, ktorí odošlú v stanovenom čase správnu odpoveď a spĺňajú podmienky uvedené v týchto pravidlách. Výhercovia budú kontaktovaní mailom. Účastníci tejto súťaže sa jej zúčastňujú s vedomím, že nemôžu požadovať výhru v inom rozsahu okrem rozsahu, aký určí usporiadateľ. Účastníci tejto súťaže sú si súčasne vedomí toho, že v zmysle § 845 Občianskeho zákonníka č. 40/1964 Zb. v platnom znení nemožno výhry vymáhať a to ani prostredníctvom súdu. V prípade tlačovej chyby o tejto súťaži usporiadateľ za toto nenesie zodpovednosť. Ak je výherca neplnoletý, bude automaticky diskvalifikovaný. Výhry budú odovzdané len tým vyžrebovaným účastníkom súťaže, ktorí dodržia pravidlá tejto súťaže, splnia podmienky v nich stanovené a ich nárok bude usporiadateľom potvrdený. Výhru odovzdá usporiadateľ alebo ním poverená osoba. V prípade sporu o platnosti nároku na výhru vloženú do tejto súťaže je rozhodujúce rozhodnutie usporiadateľa. Usporiadateľ bude výhercu kontaktovať prostredníctvom e-mailovej správy. Vecné výhry budú jednotlivým výhercom odovzdané osobne alebo zasielané poštou resp. zásielkovou službou na adresu, ktorú uvedú. Pred odovzdaním výhier sa osoba preberajúca výhru musí preukázať osobným dokladom. V prípade, že si výherca výhru neprevezme alebo nepreukáže splnenie podmienok na odovzdanie výhry do 14 dní od prvého informovania o výhre Usporiadateľom, výhra prepadá v prospech usporiadateľa. Účastník zapojením sa do tejto súťaže dáva usporiadateľovi v zmysle zákona č. 428/2002 Z.z. o ochrane osobných údajov v platnom znení súhlas na spracovanie svojich osobných údajov pre potreby tejto súťaže v zmysle § 65 zákona č. 610/2003 Z.z. o elektronických komunikáciách súhlas na volanie alebo zasielanie SMS na číslo telefónu poskytnuté v registračnom formulári na účely priameho marketingu. V prípade výhry dáva účastník súťaže súhlas so zverejnením celého mena a obce na www.vkocke.sk, prípadne aj na facebookovskej stránke. Usporiadateľ si vyhradzuje právo na zmenu pravidiel. Účasťou v tejto súťaži vyjadrujú jej účastníci súhlas s pravidlami tejto súťaže a s ich záväznosťou.