Dámske sako je kúskom, ktorý by nemal chýbať ani vo vašom šatníku

Boli časy, keď bolo sako výhradne pánskym odevom. Našťastie už sú dávno preč. Prečo našťastie? Pretože sako je v dámskom šatníku univerzálnym kúskom, ktorý sa hodí takmer na akúkoľvek príležitosť.

Vlastníte firmu alebo ste na riadiacej pozícii? Tak to určíte nosievate saká

Vo všeobecnosti sa dámske saká od tých pánskych odlišujú kratšími a celkovo subtílnejšími strihmi a väčším, či menším zúžením v páse, ktoré dokáže priam dokonale zvýrazniť ženské krivky. Ale nájdete aj množstvo strihov dámskych sák, ktoré pripomínajú viac pánske kúsky.

Klasické využitie saka v dámskom šatníku je ako súčasť nohavicového, prípadne sukňového kostýmu. Ak máte za sebou založenie spoločnosti a chcete sa ako veľká šéfka aj obliekať, sako je skvelým základom pre takzvaný business look. Sako si však rozhodne nemusíte obliekať len vtedy, keď chcete na porade rozdať inštrukcie svojim zamestnancom.

Sako aj z jednoduchšieho outfitu vyčaruje outfit elegantný

Biele tričko a džínsy tmavších farieb sú jednou z najbežnejších kombinácii v dámskom šatníku. Rozhodne takouto kombináciou nič nepokazíte, ale čo ak chcete takýto jednoduchý a pritom skvelý outfit ešte vylepšiť? Nastal čas pre dámske saká. Oblečte si k takémuto outfitu sako, obujte si lodičky s ihličkovými podpätkami a dodáte dávku elegancie a ženskosti aj takým jednoduchým veciam, akými sú tričko a džínsy.

Výber saka rozhodne nepodceňujte. Keďže strihov je v súčasnosti na výber pomerne veľké množstvo, dajte si tú námahu a nájdite taký, ktorý sa najviac hodí vašej postave. Odmenou vám bude, že skvelo padnúce sako dokáže opticky ubrať aj jednu konfekčnú veľkosť.

A na čo si pri výbere vhodného dámskeho saka dávať pozor? Asi najčastejšie módne prešľapy týkajúce sa dámskych sák sú, že sako je príliš široké v oblasti ramien, prípadne naopak, že sako je príliš malé a jeho gombík žena zapne len tesne. Na tieto dve oblasti sa teda pri výbere svojho nového saka zamerajte najviac.

 

Zdroj obrázka:
Autor: Evgeniya Grande / Shutterstock.com