Temný severský triler Smrtiaca posadnutosť

Kto by nemal rád dobrý severský triler? Najmä ak je od kritikmi uznávanej autorky bestselleru Chlapec pri dverách, ktorú označujú aj ako jednu z najjasnejších hviezd severského noir. Alex Dahl nezostala nič dlžná svojej povesti a v Smrtiacej posadnutosti prináša  temný a znepokojujúci príbeh, pri čítaní ktorého bude nejednému čitateľovi behať po chrbte mráz.

Ako jej terapeutka poznáš jej najtemnejšie tajomstvá. Ale ako je možné, že ona pozná tie tvoje? Kristina je úspešná psychoterapeutka s vlastnou praxou v centre Osla. Žije v luxusnom byte a má bohatého manžela so sľubne sa rozbiehajúcou politickou kariérou. Jej pokojný život však vážne narušia nečakané udalosti. Všetko sa začne vtedy, keď sa jej prominentná klientka – slávna spisovateľka Leah Iversonová – dostaví na sedenie v stave krajného rozrušenia a prosí ju, aby za ňou prišla na jej chatu v odľahlých horách Telemarku. Kristina z pochopiteľných dôvodov odmietne, no keď Leah nepríde ani na ďalšie dve sedenia a všetko naznačuje, že jej klientke hrozí nebezpečenstvo, neochotne sa ju vydá hľadať do divočiny. V opustenej chate uprostred hustého lesa však Kristina namiesto Leah objaví jej nedokončený rukopis, ktorý odhalí, že v skutočnosti nič nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá…

ALEX DAHL (1982),  napoly Američanka, napoly Nórka, sa narodila v Osle a žije striedavo v nórskom Sandefjorde a v Londýne. Svoju literárnu dráhu začala publikovaním poviedok. Jej debutový román Chlapec pri dverách (Slovenský spisovateľ, 2019), ktorý zarezonoval aj u slovenských čitateľov, vyvolal mimoriadny medzinárodný ohlas a bol preložený do desiatich jazykov. V slovenskom preklade vyšli aj ďalšie autorkine romány: Dievča s cudzím srdcom (2020), Nevinná hra (2021).

Z anglického originálu Alex Dahl: Cabin Fever, ktorý vyšiel vo vydavateľstve Head of Zeus Ltd, London 2021, preložila Lenka Cinková.

Triler  SMRTIACA POSADNUTOSŤ vychádza  na 360 stranách, odporúčaná cena 14,90 €.