Dedičkin sľub je príbeh o dodržaní slova

Išla proti nepísaným pravidlám spoločnosti a svojej rodiny, aby dodržala sľub svojej umierajúcej priateľke. Prvá časť regentskej trilógie Tajomstvá vresovísk z pera uznávanej americkej spisovateľky Sarah E. Laddovej zavedie čitateľa na malebný anglický vidiek na začiatku devätnásteho storočia. V príbehu bohatom na historické detaily má svoje miesto vernosť, láska aj odpustenie. Ak ste fanúšikmi Jane Austenovej, budete milovať aj Sarah E. Ladd.

Dedička panstva Winterwood Amelia Barrettová sa ocitla v nezávideniahodnej situácii. Aby získala rozprávkový majetok, ktorý jej právom patrí, musí sa vydať, skôr než dovŕši dvadsiaty štvrtý rok. Navyše sľúbila umierajúcej priateľke, že sa postará o jej malú dcérku Lucy, a tento sľub je rozhodnutá stoj čo stoj dodržať. Jej snúbenec Edward Littleton však nechce o dieťati ani počuť… A tak keď po Lucy príde jej otec, námorný kapitán Graham Sterling, Amelia vymyslí nevídaný plán: zruší zasnúbenie s Littletonom a prehovorí kapitána, aby si ju bez otáľania vzal za ženu. Keď sa už-už zdá, že je všetko na najlepšej ceste, stane sa niečo nečakané a Amelia s Grahamom musia čeliť najťažšej skúške, akú im kedy osud pripravil. Od toho, ako sa s ňou popasujú, závisia životy nielen ich dvoch…

Sarah E. Ladd, absolventka Ball State University, je oceňovanou autorkou, ktorá vždy milovala regentské obdobie – oblečenie, hudbu, literatúru a umenie. Vysokoškolský výlet do Anglicka a Škótska potvrdil jej záujem o túto epochu a vážne začala písať v roku 2010. Odvtedy vydala niekoľko románov, príbehy ktorých sa odohrávajú v tejto ére.

Z anglického originálu The Heiress of Winterwood, ktorý vyšiel vo vydavateľstve Thomas Nelson, Nashville 2013, preložila Marta Gergelyová.

 

Román DEDIČKIN SĽUB vychádza na 336 stranách. Odporúčaná maloobchodná cena  13,90 €.