Premena domácnosti s látkovým tienením

Už vás interiér vášho domu či bytu nudí a máte chuť na zmenu, ale nemôžete si dovoliť míňať za nový nábytok? Aj malé zásahy pritom môžu miestnosť výrazne premeniť, oživiť a zútulniť. Môžete ju napríklad doplniť o izbové kvetiny, drobné dekorácie alebo nové tienenie.

Skutočné teplo domova

V obývacej izbe by ste sa mali cítiť dobre nie len vy, ale tiež všetky vaše návštevy. Pôvodne boli okná izby zatienené látkovou roletou Varieta Zebra v šedých odtieňoch. Túto roletu deň a noc, ktorá sa skladá z priesvitných a plných pruhov látky, možno vyberať zo širokej škály farieb. Studená šedá roleta preto bola nahradená béžovou, ktorá pôsobí teplejšie, vyvoláva pocit bezpečia a priestor opticky zväčšuje. Béžová farba je navyše neutrálna, takže ju ľahko zladíte s rôznymi doplnkami.

„Vďaka tomu, že sa roleta Varieta Zebra skladá z priesvitných a plných pruhov, zachytí v priebehu dňa ostré slnečné lúče a do miestnosti pustí potrebné množstvo svetla. Pruhy z plnej látky naopak zaistia úplné zatemnenie,“ doplňuje Filip Šimara, obchodný riaditeľ najväčšieho českého výrobcu tienenia CLIMAX. Môžete tak nerušene sledovať napínavý film alebo návšteve pohodlne premietnuť fotografie z dovolenky.

Gauč v obývacej izbe možno ďalej oživiť vankúšmi v okrovej farbe, miestnosť doplniť o keramické kvetináče a izbové rastliny. Na podlahu môžete umiestniť napríklad malý koberec z kožušiny, ktorý bude dokonale ladiť s novým kožušinovým taburetom. Kombinácia zemitých farieb a kožušiny navyše vzbudzuje pocit tepla a súkromia.

Farebné ladenie pre lepšie zaspávanie

Už vás omrzel čistý škandinávsky štýl vašej spálne? Obzvlášť v zimnom období sa vyplatí studené svetlé farby vymeniť za odtiene, ktoré evokujú tropickú krajinu alebo piesočnú pláž. Bielu vnútornú látkovú roletu preto odporúčame nahradiť roletou Varieta v upokojujúcej svetlo hnedej farbe. Na výber máte ale i látky odvážnejších odtieňov či v prevedení s dekoratívnymi vzormi.

Roleta Varieta je vhodná na denné i nočné použitie. Ochráni nielen pred slnkom, ale zaistí vám tiež potrebné súkromie. Roletu možno sťahovať a vyťahovať ručne pomocou retiazky. Pokiaľ chcete intenzitu svetla regulovať priamo spod periny, môžete tienenie ovládať aj prostredníctvom diaľkového ovládača alebo inteligentnej aplikácie, ktorú si možno jednoducho stiahnuť do tabletu alebo mobilného telefónu.

Aby bol interiér vašej spálne dokonalý, zlaďte s látkovými roletami tiež obliečky a vankúše. K hnedej farbe sa skvele hodí napríklad dekorácia z prírodných materiálov, ako sú lyko, sušené rastliny, keramika alebo drevo.

Izba, ktorá „rastie“ s deťmi

Žiadna miestnosť v dome alebo byte si nezaslúži viac pozornosti ako detská izba. Aby sa v nej deti cítili komfortne, musí byť vždy v súlade s ich vekom. Cieľom premeny preto bolo izbu prispôsobiť chlapcovi v školskom veku. Najskôr bolo potrebné ju vybaviť väčšou posteľou. Závesy s rozprávkovými motívmi potom boli nahradené tyrkysovo modrou vnútornou látkovou roletou Varieta. Tyrkysová farba totiž podporuje dobrú náladu, kreativitu, rovnováhu a sebadôveru. S tienením sú farebne zladené aj sedacie vrece, kancelárska stolička a úchyty skrine.

Pokiaľ zariaďujete naopak izbu pre mladšie deti, možno si roletu nechať podľa vlastného priania potlačiť. Môžete tak deti prekvapiť napríklad motívom s ich obľúbenými rozprávkovými postavami. Vďaka tomu, že sú na výber aj látky o rôznej priepustnosti svetla, zaistíte navyše dieťaťu potrebné prítmie na spánok aj ostatné činnosti. „Obavy nemusíte mať ani o bezpečnosť dieťaťa. Roletu Varieta ponúkame aj v prevedení s retiazkou, na ktorú deti nedosiahnu. Ovládanie tienenia tak budete mať vždy pod kontrolou,“ upresňuje Filip Šimara.

Na stenu môžete zavesiť hravé rámiky a okenný parapet doplniť o izbovú rastlinu. Na stole by nemali chýbať ani školské potreby. Dieťa tak v izbe môže nerušene plniť domáce úlohy, relaxovať či sa ponoriť do hry. V priebehu premeny myslite tiež na konkrétne záľuby a vkus dieťaťa. Potom bude z premeny určite nadšené.

Viac informácií a inšpirácie nájdete na https://www.servisclimax.sk/.