Drevo nájde využitie aj v moderne ladených interiéroch. Ako?

V interiérovom dizajne v súčasnosti prevláda moderný minimalistický štýl. Čisté línie a jednoduché farebné kombinácie sú to, čo si predstavujeme pod pojmom moderný interiér. Tak isto sa do popredia tlačia rôzne smart technológie, ktoré môžeme nájsť už takmer všade.

Vy aj v súčasnosti kúrite drevom?

Že sa tak v interiéroch (ak nerátame tie v rustikálnom štýle) vytráca miesto pre „klasiku“ v podobe prírodných materiálov akým je aj drevo? Alebo dokonca kúrenie drevom, to predsa znie dosť „retro“, čo poviete?

Nie je tomu však úplne tak. Aj to kúrenie drevom získava akúsi druhú vlnu popularity. Možno však ani nie tak pre „funkčné“ vlastnosti takéhoto spôsobu vykurovania, ale už len pre ten pocit romantiky, keď sa cez zimu po príchode domov zohrejete pri plápolajúcom ohni v krbe.

A pokiaľ krb alebo presnejšie povedané, krbová vložka, pre vás predstavuje príliš zložitú inštaláciu, moderné krbové kachle budú skvelou alternatívou s jednoduchšou inštaláciou bez stavebných úprav. Stačí mať „len“ funkčný komín.

Vhodne zvolená kombinácia materiálov vytvorí harmonický súzvuk

Drevom však nemusíte len kúriť. Je totižto nielen skvelým stavebným, ale aj dizajnovým prvkom. A rozhodne sa nedá povedať, že je nemoderné. Stačí ho vedieť správne skombinovať s inými materiálmi a o „nemodernosti“ nebude môcť byť ani reč.

Ako dobrý príklad môžu poslúžiť moderné schody v rodinných domoch. Aj tie totižto môžu byť z veľkej časti drevené. Stačí, ak okrem dreva použijete aj iné materiály, napríklad kov. Zdá sa vám, že optický teplé drevo a chladný kov k sebe nemôžu pasovať?

Ale môžu, stačí nájsť ešte materiál, ktorý by tieto dva zdanlivo rozdielne materiály vkusne spojil do harmonického celku. A takýmto materiálom môže byť sklo, ktoré okrem spojenia dodá vášmu schodisku aj otvorenejší a uvoľnenejší vzhľad.

 

 

Zdroj obrázka:
Autor: Belskih / Shutterstock.com