Topánky na letnú svadbu: Ako si vybrať tie správne?

Letné svadby majú svoje čaro. Teplé počasie, romantický západ slnka a do toho vaša obľúbená hudba. Aj preto sa letné svadby stali populárnymi u mnohých mladých ľudí.  A ak sa aj vy chystáte v najbližších týždňoch na letnú svadbu, okrem správneho výberu šiat by ste mali dostatok pozornosti venovať aj topánkam.

Nechajte sa teda inšpirovať nasledujúcimi riadkami a hľadajte vhodné topánky aj podľa typu svadby na akú sa chystáte.

Svadba v prírode

V posledných rokoch sa svadby pod šírim nebom stali mimoriadne obľúbenými.  Letné, záhradné svadby ponúkajú neopakovateľnú atmosféru, ktorú často dopĺňajú krásne svetielka alebo iné nápadité dekorácie.

Na takúto svadbu pod holým nebom sa najviac hodí jemný, ženský a bohémsky look. Šaty v pastelových farbách, kvety vo vlasoch, jemný make-up a čo sa topánok týka, dôležitá je ležérna pohodlnosť, preto sa ihličkám radšej vyhnite. Na trávnatom povrchu by ste totiž hneď zistili, že neboli tou správnou voľbou. Skúste sa radšej porozhliadnuť po zaujímavých platformách alebo obuvi bez opätkov. Nízke sandáliky so zdobením či klasické balerínky budú v tomto prípade ideálnou voľbou. Ak ich zvolíte v klasických farbách tak ich dokonca  ľahko zladíte aj k extravagantnejším kúskom z vášho šatníka.

Elagantná svadba na zámku

Bohatá výzdoba a elegancia nikdy nevychádzajú z módy, preto si veľa ľudí vyberá za miesto svojej svadby kaštieľ, či zámok. Ak vás tento rok čaká takáto honosnejšia svadba, výberu šiat a obuvi venujte väčšiu pozornosť. Na takúto luxusnú svadbu sa určite rozhodnite pre topánky na vysokom podpätku. V prípade letnej sezóny sú v móde topánky so štvorcovými špičkami a modely s tenkými remienkami. Takéto ženské topánky dodajú ľahkosť akýmkoľvek šatám. Pre vyššie ženy sú ideálne aj nižšie podpätky, ktoré pridajú na výške len niekoľko centimetrov. Trendy sú aj  topánky s geometrickým podpätkom, ktoré každému elegantnému stylingu dodajú ten správny šmrnc.

Svadba v ľudovom štýle

Mladšie generácie sa čoraz viacej vracajú k tradičným, slovenským svadbám a vytvárajú tak jedinečný zážitok so všetkými svadobnými zvykmi.

Tradičná slovenská svadba sa nezaobíde bez ľudovej hudby a slovenského folklóru. Pri výbere outfitu a topánok sa nimi môžete nechať inšpirovať alebo si rovno vybrať kúsky z dielne šikovných lokálnych dizajnérov, ktorí tvoria krásne tematické kúsky. Krok vedľa nespravíte ani voľbou klasickej farby. Nebojte sa tiež vyskúšať lodičky s asymetrickým viazaním či jednofarebné sandáliky, ktoré vám krásne doplnia aj outfit v tradičnom duchu. A najlepšie je, že ich po svadbe využijete aj v bežný deň do práce, či na posedenie do mesta.

Il. fotografia: pinterest.com
Galéria: www.primadonnacollection.s