SYNOT TIP na víťaza Veľkej ceny Maďarska favorizuje Maxa Verstappena

Vyzeralo to na zdanlivo nudnú sezónu, ktorej zostane len prívlastok – prechodná. V budúcom roku totiž dôjde k zmene pravidiel, preto sa od súčasného ročníka očakávalo rýchle zmrazenie vývoja a sústredenie na novú éru.

A tiež sa mierne čakalo, že Mercedes si pohodlne príde po ďalší titul. Ale opak je pravdou. Sme len v polovici, boj o titul je veľmi zamotaný a na pódiách sa vystriedalo viacero jazdcov aj zo stredopoľových tímov. Najbližšia zastávka F1 bude v Maďarsku, kde budeme tak trochu aj čakať na odvetu Maxa Verstappena za vyradenie v Silverstone.

Kontroverzná kolízia

Priaznivci Lewisa Hamiltona a Maxa Verstappena vedú v tejto sezóne zaručene pestré konverzácie. Po poslednej veľkej cene však medzi nimi zrejme trochu vzplanuli vášne. Súboje oboch jazdcov sú totiž poriadne na hrane. To, čo auto mladého Holanďana strácalo v minulosti na rýchlosti, kompenzoval pilot svojou agresivitou a nekompromisnosťou. Lewis zase ťažil z bezchybných výkonov svojho monopostu, celého tímu a svojej perfektnej jazdy.

V tejto sezóne je však všetko inak. Red Bull má rýchlosť, Mercedes robí chyby, tímová dvojka „červených býkov“ Sergio Peréz sa pohybuje na pódiových umiestneniach a Valtteri Bottas nezvláda kryť chrbát Lewisovi až tak, ako by to „strieborné šípy“ potrebovali. Do toho pripočítajme pekné a tesné súboje oboch tímových jednotiek, ktoré veľmi ľahko skĺznu do drobných ťukancov. A práve jeden taký vyvolal rozruch naposledy na okruhu Silverstone.

Hamilton krátko po štarte Veľkej ceny Veľkej Británie zavadil predným kolesom o Verstappenove zadné, čím poslal svojho konkurenta v plnej rýchlosti do bariéry. Ich kolízia opäť raz rozdelila formulovú komunitu, pretože sa veľmi polemizovalo o tom, koho to bola vina. Traťoví komisári udelili britskému jazdcovi trest 10-sekundovej penalizácie, no aj napriek tomu dokázal v domácich pretekoch zvíťaziť.

Nahnevaný Red Bull

Prišli o náskok, draho zaplatili za opravu auta a ich konkurent a osoba, ktorá mala prsty v nehode, grandiózne vyhrala. Red Bull musí do pretekov na Hungaroringu opraviť poškodený monopost Maxa Verstappena. Veľmi kľúčový bude najmä stav motora. Otázne je ešte stále to, či ho rakúska stajňa vymení, alebo ho dokáže dať dokopy.

Obaja piloti zapojení do kolízie si na sociálnych sieťach vymenili ešte pár odkazov. „Vždy budem pretekať tvrdo, ale férovo, “ uviedol Hamilton na svojom Twitteri. Max zase reagoval kritikou na spôsob oslavy, akú jeho súper predviedol v cieli a to aj napriek tomu, že on bol vtedy ešte v nemocnici.

Motivácie na športovú odplatu tak majú „červení býci“ dostatok. Lenže na trati u našich južných susedov ešte ich hviezdny pilot nezvíťazil. Ba práve naopak, posledné tri roky tu vyhrával len Lewis Hamilton. Ten však nie je najväčším favoritom pred nedeľnými pretekmi. Bookmakeri stávkovej spoločnosti SYNOT TIP radia 7-násobného majstra sveta až za ambiciózneho Holanďana s kurzom 2,30. Na pretekové víťazstvo Maxa vypísali hodnotu 1,85.

Nenechajte si ujsť nedeľu

A nielen preto, že potom čaká Formulu 1 mesačná pauza. Je hneď niekoľko dôvodov, prečo sa najbližšiu veľkú cenu oplatí sledovať. Okrem súboja o majstrovský titul vzbudzuje stále väčšiu a väčšiu pozornosť McLaren, ktorý má svojho pilota – Landa Norrisa, na priebežnom treťom miestne jazdeckého šampionátu. Prekvapenie a minimálne napodobenie výkonov z predošlého víkendu môžeme čakať od Ferrari. Pilot talianskej stajne Charles Leclerc vybojoval v Silverstone senzačné druhé miesto.

Zaujímavý pohľad bude aj na tímové dvojky najlepších dvoch tímov. Sergio Pérez je podľa SYNOT TIPu tretím najväčším ašpirantom na triumf v Maďarsku. Svedčí o tom kurz 14,50. Valtteri Bottas je hneď za ním s hodnotou 15,80. Tipovanie F1 však nie je tak ľahké, ako napríklad stávkovanie na futbal. Preteky sprevádza množstvo premenných, ako napríklad technické poruchy monopostov, kolízie či zmeny počasia. No ale aj preto sú tu vždy vypísané veľmi lákavé kurzy.

Na hranici magickej stovky

Britský pilot Lewis Hamilton sa už zaradil medzi legendy „kráľovnej motošportu“. Na okruhu v Maďarsku môže 7-násobný svetový šampión získať jubilejné sté víťazstvo v kariére. Podľa jeho tímového šéfa to však nebude mať ľahké. Toto Wolf si myslí, že počet incidentov medzi Lewisom a Maxom bude ešte pribúdať.

Aj šéf Red Bullu pridal do éteru svoj názor. Podľa Christiana Hornera už našiel Lewis Hamilton seberovného súpera, ktorý jazdí agresívne, ale čisto. A o tom svedčí nulový počet trestných bodov na Maxovom konte. Obaja si v boji o titul nič zadarmo nedarujú, takže môžeme opäť len zdôrazniť, že v pretekoch v Maďarsku sa máme na čo tešiť.

Foto: ©GezaKurka/Fotky&Foto