Neviete, či máte na dovolenku všetko zbalené?

Aj vy už odrátavate posledné dni do vytúženej dovolenky? Hodiny a dni v práci sa ako naschvál neskutočne vlečú a aj tak sa už na nič poriadne nesústredíte lebo ste mysľou na pláži s osviežujúcim drinkom v ruke? Alebo naopak, stále rozmýšľate, či nepotrebujete kúpiť ešte niečo nevyhnutné?

Mobil, doklady, peniaze. Ostatné si kúpite 

Ak patríte k tej prvej skupine, s tým vám zrejme nepomôžeme, budete to musieť v práci vydržať. Ak sa vás však týka druhý prípad a už ste niekoľkokrát vybalila a opäť zbalila kufor, aby ste sa uistila, či ste pred dovolenkou v Chorvátsku nič nezabudla, s tým vám aspoň trochu pomôcť môžeme.

V prvom rade sa však upokojte. Aj v zahraničí sú obchody a ak aj niečo zabudnete, nič vám nebude brániť si to kúpiť. Hlavné je nezabudnúť si peňaženku s dokladmi a hotovosťou, či platobnou kartou.

Rovnako základnou vecou, na ktorú netreba zabudnúť, je mobil. I keď popravde si nevieme predstaviť, žeby niekto mobil zabudol doma, keďže tieto výdobytky modernej doby takmer nepúšťame z rúk. Každopádne, mobil vám dokáže nahradiť množstvo iných vecí ako fotoaparát, navigáciu, turistického sprievodcu a ak vám nie je cudzie platenie mobilom, tak si môžete doma zabudnúť aj tú platobnú kartu.

Rozmýšľala ste, v čom budete nosiť vaše veci?

A aby ste to všetko nenosila v rukách, či v tesných vačkoch, užitočné (nielen) na dovolenke sú šikovné crossbody kabelky, ktoré schovajú všetky vaše základné veci a nebudú vám pri spoznávaní zahraničných miest a kultúry zavadzať. Pri potulkách rozhorúčenými prímorskými uličkami nezabudnite ešte na pokrývku hlavy, aby vám úpal, či iné zdravotné problémy nepokazili vysnívanú dovolenku a aby ste nemusela toľko žmúriť, naplno využijete aj slnečné okuliare.

Keďže na dovolenku chodievame za teplom, oblečenia moc netreba, tak si zbytočne neberte polovicu šatníka s odôvodnením, že čo ak sa pokazí počasie. Zapršať môže, ale nečakajte, že sa zrazu ochladí o 20 stupňov. A čo na záver? No veď kvôli čomu sa hlavne chodí do zahraničia? Áno, kvôli kúpaniu sa v mori, takže plavky si kľudne zoberte aj dvoje, svoje využitie určite nájdu.

 

Zdroj obrázka:
Autor: Monkey Business Images / Shutterstock.com