V znamení udržateľnosti 

S pojmom udržateľnosti sa poslednou dobou stretávame častejšie, než kedykoľvek predtým. A to i v módnom priemysle. Ekologicky prívetivý proces výroby odevov berie ohľad na prírodu i spoločnosť a stáva sa dôležitým aspektom mnohých módnych značiek. Recyklovanie a používanie prírodných materiálov, znižovanie spotreby surovín a energie pri výrobe, znižovanie produkcie CO2 – to je cesta a budúcnosť udržateľnej módy. Vydajte sa na ňu aj vy!

Ako často nakupujete oblečenie? Problém tzv. „rýchlej módy“ totiž nie je len samotná nadprodukcia, ale tiež vysoká spotreba. Koľkokrát by sa pritom iba stačilo zamyslieť nad tým, či daný kúsok naozaj potrebujete, a či neupadne do zabudnutia vo vašom beztak preplnenom šatníku. Bezhlavým nakupovaním škodíte nielen našej planéte, ale aj svojej peňaženke.

Ako vyjsť z tohto bludného kruhu von, keď máte rada módu a rada si pravidelne robíte radosť niečím novým na seba? Prestať sa o seba starať a chodiť v tom istom oblečení až do jeho úplného zničenia nie je riešenie. Tou správnou voľbou je budovanie štýlového, nadčasového a udržateľného šatníka.

Dobrou správou je, že cestou udržateľnosti sa vydávajú aj komerčné módne reťazce. Je tak veľmi pravdepodobné, že nájdete udržateľný kúsok aj u svojej obľúbenej značky. Začnite pristupovať k móde zodpovednejšie.