- 6 kľúčových technologických trendov roku 2025 v bezpečnostnom sektore
- Aj tlmiče majú vplyv na bezpečnosť jazdy autom
- Najčastejšie používané druhy spojovacieho materiálu
- Ročné vyúčtovanie nájomného nie je vždy príjemnou záležitosťou
- Používanie Venušiných guličiek má nielen sexuálne, ale aj zdravotné benefity
Karobové koláčiky stoja za to!
Náročnosť: jednoduché
Čas prípravy: asi 20 minút
Celkový čas prípravy: asi 40 minút
Vystačí na: 50 kusov
Prísady:
Na cesto:
- 170 g hladkej múky
- 50 g práškového cukru
- 60 g Tmavého karobu Dr. Oetker
- 150 g živočíšneho tuku (masti)
Na náplň:
- 30 g ríbezľového džemu
Okrem toho potrebujeme:
- potravinársku fóliu
- plech na pečenie
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a karobom. Pridáme živočíšny tuk a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
- Z cesta vytvarujeme malé guľôčky. Guľôčky rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Obráteným koncom varešky do každej guľôčky urobíme priehlbinku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 2
Čas pečenia: asi 10 minút
- Koláčiky necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí naplníme malým množstvom džemu.
Krátky opis: Neodolateľné jednohubky s chuťou Tmavého karobu Dr. Oetker