Ako si vychutnávať zimné večery relaxovaním?

Každý z nás túži v tejto ťažkej dobe nájsť chvíľu pokoja a mať priestor na relaxovanie. V tejto dobe, kedy trávime veľa času v interiéri, si pochopiteľne chceme svoj domov zútulniť, skrášliť tak, aby sme sa v ňom cítili dobre, príjemne. Ako si teda vytvoriť pohodlie vo svojom domove a vychutnať si zimné večery relaxovaním?

Zapáľte si oheň v krbe

Ak máte doma kvalitné krby, určite si počas zimných večeroch v nich zakúrte. Praskajúci ohník, teplo vyžarujúce z krbu vám vytvoria dokonalú atmosféru na relaxovanie, na nič nerobenie.

Nezabúdajte však na pravidelné čistenie krbu vždy po dohorení.

Pred krb si dajte na zem teplú deku, do jednej sa zabaľte a pritúľte sa k svojmu partnerovi/ svojej partnerke.

Vytvorte si zdravé prostredie

Ak si chcete vytvoriť pohodlie vo svojom domove, musíte mať v prvom rade zdravé prostredie. Kým drevodomy vytvárajú zdravú klímu a dokážu regulovať interiérovú vlhkosť, v murovaných stavbách to tak nie je automaticky.

Pohodlie si vytvoríte, ak miestnosť nebudete extrémne vykurovať, aby vám suchý vzduch nespôsobil ťažkosti s dýchaním. Kúriť treba, avšak teplota nesmie vystúpiť vysoko.

Nezabúdajte ani na pravidelné vetranie. Byt nezabúdajte vyvetrať aj po sprchovaní.

Odporúčame vám kúpiť si kvety, ktoré sa označujú ako čističky vzduchu. Aj tie vám pomôžu vytvoriť si pohodlie vo svojom dome.

Počúvanie hudby, čítanie kníh – aktivity, pri ktorých zrelaxujete

Vychutnávať zimné večere si budete môcť v spoločnosti príjemnej relaxačnej hudby, v spoločnosti dobrej knihy. Práve na knihy nemáme väčšinou roka čas a ak nevieme, čo s načatým večerom počas zimy, práve čítanie knihy sa zdá byť ako najvhodnejšia voľba.

Pri čítaní kníh odporúčame mať po ruke aj teplý nápoj a hrubú deku. Samozrejmosťou je aj dobré osvetlenie, keďže počas zimy sa stmieva pomerne skoro.

 

 

 

 

Zdroj obrázka:
Autor: Evgeny Atamanenko / Shutterstock.com