Praktické dekorácie, ktoré si v interiéri zamilujete

Dekorácie a bytový textil nám pomáhajú vytvoriť z našej domácnosti útulne miesto, kde sa aj po náročnom dni budeme cítiť dobre. Ak ale máte pocit, že tie dekorácie, ktoré v interiéri máte, už nespĺňajú svoj účel a zaslúžili by sa nahradiť novými, krajšími, vyberte si niektoré z týchto praktických dekorácií. Určite si ich aj vy zamilujete tak, ako aj mnohí iní.

Dlhé závesy

Dekoračné závesy po stranách okien sú príjemným oživením miestností. Pútajú pozornosť, zakryjú nedokonalosti na stenách a hlavne vytvoria útulnejšiu atmosféru v daných miestnostiach. Ak si chcete dať ušiť závesy na mieru, odporúčame vám kúpiť si dekoračné látky v metráži, z ktorých vám potom krajčírky ušijú závesy na mieru do miestností, v ktorých ich budete chcieť mať.

Pekné behúne na stôl

Jedálenský stôl v kuchyni, či v samostatnej jedálni máme tendenciu neschovávať úplne, ale ho len trošku ozdobiť. Práve v tomto nám môžu pomôcť pekné behúne na stôl. Jemné vzory, neutrálne farby sú vítané pri výbere behúňov, avšak s prichádzajúcimi vianočnými sviatkami odporúčame siahať skôr po farebných vianočne ladených.

Pekné behúne na stôl ideálne šírky a dĺžky ozdobia akýkoľvek jedálenský stôl, no najviac vyvinú práve na drevených, či kombinovaných jedálenských stolov (kombinácia drevenej dosky a kovových nôh). Pri behúňoch si všímajte kvalitu látky, podobne ako pri výbere nových roliet na strešné okná.

Biele vázy

V jednoduchosti je krása a v tomto prípade to platí dvojnásobne. Vázy patria k dekoráciám, na ktoré v interiéri nedáme dopustiť. Odporúčame vám kúpiť si nové biele vázy v zaujímavých dizajnových tvaroch, do ktorých môžete dávať buď čerstvé kvety, sušené kytice, či umelé dekoračné kvety.

 

Zdroj obrázka:
Autor: Alexandr Yakovlev / Shutterstock.com