Avon dá vyše 30 000 eur na boj za zdravé prsia

Rok 2020 sa zapíše do histórie projektu Avon za zdravé prsia. Napriek veľkolepým plánom a prípravám 12. ročníka Avon Pochodu, ktoré boli na začiatku tohto roka ešte v plnom prúde sa najväčšie charitatívne podujatie zamerané na boj proti rakovine prsníka na Slovensku neuskutočnilo. Avon však využil zmeny, ktoré so sebou priniesla pandémia koronavírusu, ako výzvu. Vo svojom snažení nepoľavil, práve naopak, od roku 2017 odovzdá doposiaľ najvyššiu sumu na pomoc onkologickým pacientkam – 31 021 €.

Výnimočná situácia, ktorá postihla celý svet, zmenila životy všetkých od základov. Avon sa rozhodol počas prvej vlny zareagovať okrem iného aj darovaním 1,5 tony hygieny pre najzraniteľnejšie skupiny, medzi nimi aj onkologické pacientky. Práve ony sú pre kozmetickú spoločnosť prioritou, nakoľko sa dlhodobo angažuje v boji za zdravé prsia. V rámci projektu Avon za zdravé prsia podporil na Slovensku sumou 1,45 mil. eur už viaceré neziskové organizácie a ich projekty, ktoré sa venovali šíreniu povedomia o prevencii, diagnostike a liečbe ochorenia rakoviny prsníka. Celosvetovo už odovzdal viac ako 20 mil. dolárov na skríningové programy a vo svojom snažení pokračuje aj naďalej.

Aj napriek neistým podmienkam týkajúcich sa realizácie podujatia Avon Pochod za zdravé prsia sa tak ako každý rok stali hlavným symbolom pomoci Tričká za zdravé prsia. Zbierka prebiehala od marca a vyvrcholila kampaňou v októbri, ktorý je medzinárodným mesiacom boja proti rakovine prsníka. Avon si vytýčil za cieľ vyzbierať viac ako 25 000 € a zároveň informovať o dôležitosti prevencie a samovyšetrenia. Vďaka ľudom, ktorí veria v zmysluplnosť projektu, sa podarilo túto sumu prekročiť o niekoľko tisícok.

Celková suma teda pozostáva zo zisku z predaja tričiek, ako aj podpory od partnerov projektu – Nutrend, Divas, PSS, HC Banská Bystrica, a mediálnych partnerov – Markíza, Expres, Časopis zdravie, Eurovea, Panta Rhei. Spoločnými silami sa podarilo vyzbierať niekoľko tisíc eur. Sumu doplnila spoločnosť Avon, ktorá venovala na boj za zdravé prsia 5000 € a zaviazala sa venovať z každého predaného špeciálneho kozmetického setu 1 €. Celkovo tak suma dosiahla výšku 31 021 €.

 „Avon je súčasťou životov žien po celom svete a našim záväzkom voči nim je starať sa o ich zdravie a bezpečnosť. Pomoc a podpora žien v neľahkých situáciách, či už zdravotnej, sociálnej alebo ekonomickej, je nielen našim cieľom, ale poslaním. Veríme, že spolu dokážeme vytvoriť z tohto sveta lepšie miesto pre život. Projekt Avon za zdravé prsia je jedným z našich najvýznamnejších charitatívnych projektov a ceníme si, že mu ľudia veria rovnako ako my.

Koniec zbierky a úžasná suma 31 021 €, ktorú vďaka našim Avon Ladies, verejnosti, partnerom a ambasádorom môžeme tento rok odovzdať OZ Tak trocha inak, je pre nás nielen motiváciou, ale aj záväzkom a hnacou silou do ďalších rokov.

Ďakujeme, že vám záleží na zdraví žien a že tak spolu môžeme a dokážeme pomáhať tam, kde je to potrebné,“ uviedla  Karina Takovenko, generálna riaditeľka Avon SUG.

Vyzbierané finančné prostriedky poputujú na konto verejnej zbierky vyhlásenej občianskym združením Tak trocha inak a projekt Štartovacie balíčky pre bezvlásky.

Viac o projekte priblížila jeho autorka a zároveň riaditeľka OZ Tak trocha inak, Erika Mokrý: „Štartovací balíček pre bezvlásky je projekt, ktorý vznikol na základe našich osobných skúseností, rozhovorov s onkologickými pacientkami na Slovensku, ako aj ich príbuznými a lekármi. Balíčky poputujú už teraz v novembri pacientkam s rakovinou prsníka. K dispozícii budú vo vybraných nemocniciach na Slovensku, ako aj našej webovej stránke, kde si ich môžu bezvlásky objednať. Samozrejme zadarmo. Navyše, ich súčasťou je brožúra, turban alebo šatka a rúž. Vďaka Avonu a ich projektu Avon za zdravé prsia, ktorý už niekoľko rokov nielenže nahlas hovorí o dôležitosti prevencie ale aj reálne finančne pomáha dokážeme dodať stovkám žien nádej, vieru, ale hlavne jasne potvrdiť, že „Spolu sme silnejší“ a dokážeme viac, ako si možno vieme predstaviť.“

Poďakovanie za podporu projektu patrí aj 3 inšpiratívnym dámam: Kataríne Lachovej, Kataríne Schneiderovej, Kataríne Bartalskej, ktoré svoj strach pretavili v odvahu a podelili sa v kampani o svoje príbehy a skúsenosť s ochorením rakoviny prsníka, ktorým si samé prešli a zvíťazili. Týmto ženám a aj všetkým ďalším, ktoré svoj boj vyhrali, alebo ho ešte zvádzajú, patrí obdiv a poďakovanie, že sú nielen pre Avon mnohokrát inšpiráciou a ukážkou ľudskej sily a odhodlanosti nevzdávať sa a bojovať.

Vďaka patrí aj dlhoročným ambasádorom, a taktiež tým, ktorí podporili projekt tento rok– Eva Kramerová „Evelyn“ a František Košaristan „Fero Joke“, herec Juraj Bača, influencerky a milovníčky zdravého životného štýlu – Tatiana Žideková, Lucia Mokráňová a Simona Kozerawski. Októbrovú kampaň na svojich profiloch sociálnych sietí podporili aj osobnosti ako Zuzana Vačková, Lenka Šóošová, Katarína Balážiová, Karolína Chomisteková či Lenka Tekeljaková.

Žijeme v dobe charakteristickej mnohými zmenami, no Avon je aj naďalej odhodlaný vo svojom boji za zdravé prsia pokračovať. Všetky informácie, ako projekt môžete podporiť aj v roku 2021 nájdete už čoskoro na www.avon.sk a www.zdraveprsia.sk.

#WatchMeNow #SledujtMa #AvonIsChanging #AvonSaMeni