Oslávte Babie leto s osviežujúcimi kokteilmi

Horúce leto a prázdniny pomaly končia a s tým prichádza obdobie Babieho leta. Čas v roku, kedy si ešte môžeme užiť posledné chvíľky teplých slnečných dní a zároveň načerpať inšpiráciu zo začínajúcej farebnej jesene. Vychutnajte si naplno toto obdobie s našimi osviežujúcimi drinkami, ktoré sú inšpirované farbami Babieho leta. S našimi receptami nebolo nikdy jednoduchšie namiešať si svoj vlastný drink!

Základom našich receptov je Schweppes tonic,  nealkoholický nápoj s čisto prírodným zložením, ktorý vychádza z pôvodnej receptúry Jacoba Schweppa z roku 1783. Jacob Schwepp vynašiel proces, ako zachytiť a zafľaškovať bublinky. Navrhol fľašu špeciálneho vajcovitého tvaru, tak aby mohla ležať na boku, čím ostával jej uzáver vlhký a bublinky sa tak udržali vo vnútri fľašky. A práve vysoký obsah bubliniek, s ktorými sa Schweppes hrdí dodnes sa dokonale hodí do našich koktejlov.

Gin Tonic – ikona koktejlov

Gin a Tonic sa stretli náhodou, ale navzájom sa dopĺňali tak dokonale, že sa stali neoddeliteľnými. Od tej doby aj skvele spríjemňujú každú zaujímavú udalosť, či oslavu. Nie je to len typický letný drink, pretože si ho môžete vychutnať aj v jeho jesennej podobe – stačí pridať tymián, plátok grepfruitu a pre tých ktorý potrebujú zahriať aj štipku chilly.

Gin & Schweppes Indian Tonic – nápoj, ktorý sa stal už od roku 1870 ikonou!

Potrebujeme:

– 50 ml ginu v roku 1941 v roku 1941

– 1/4 limetky

– 200 ml Schweppes Indian Tonic

– Kocky ľadu

Postup:

Naplníme pohár po okraj kockami ľadu, na ktoré následne nalejeme náš obľúbený gin. Vytlačíme šťavu z limetky a prilejeme ju do pohára. Na záver už len zalejeme s Schweppes Indian Tonic.

Lemonita – modré osvieženie

Lemonita je presne ten drink, ktorý sa hodí dať si s priateľmi pri príjemnom stretnutí a pokece po práci. Vyberte si jednu zo 4 variant Schweppes Lemon, alebo vyskúšajte hneď všetky 4 varianty a zvoľte si tak vašu najobľúbenejšiu Lemonitu!

Potrebujeme:

– drvený ľad

– 50 ml Havana bieleho rumu

– 30 ml Triple Sec

– 30 ml modráho likéru Curaçao

– pár kvapiek sladkého syrupu

– 1 limetka

– 100 ml Schweppes Bitter Lemon

Postup:

Vložte drvený ľad do pohára, pridajte rum, Triple Sec a likér Curacao. Vložený obsah pohára dochuťte kvapkami sladkého sirupu, podľa vášho výberu a chuti. Vytlačte limetku a dobre premiešajte. Na záver už len dolejte Schweppes Bitter Lemon a váš koktejl je hotový.

Moscow Mule – osvieži i zahreje

Koktejl, ktorý vznikol v roku 1941, paradoxne na opačnej strane sveta, než nám hovorí jeho názov, pôvodne v New Yorku, je osviežujúci a korenistý zároveň. Spojenie vodky, zázvoru a citrónu vás jednoducho dostane!

Potrebujeme:

– 60 ml vodky

– 2 citrony

– 100 ml Schweppes Ginger Ale

Postup:

Naplníme pohár do polovice  kockami ľadu, následne vytlačíme citrónovú šťavu, prilejeme 60 ml vodky, ku ktorej dolejeme  Schweppes Ginger Ale. Na záver pridáme na vrch ako ozdobu kúsok citróna.