Nadčasová klasika v šatníku: Módne kúsky, ktoré potrebuje každá (štýlová) žena

Každá žena bez ohľadu na vek, typ postavy, alebo celkový štýl, by mala vlastniť oblečenie, ktoré vyzerá klasicky a zároveň trendovo za každých okolností. Preto je ideálne investovať do kvalitnejších, nadčasových kúskov, ktoré vydržia zopár rokov a zároveň sa hodia takmer ku všetkému. Existujú totiž módne kúsky, ktoré prežili desaťročia a napriek tomu sú stále trendy. Sú ľahko kombinovateľné a máte s nimi zaručené, že neurobíte krok vedľa.  A tieto nadčasové kúsky by jednoznačne nemali chýbať v šatníku žiadnej ženy.

Tričko ako základ šatníka

Basic tričiek, ktoré ľahko skombinujete prakticky s hocičím, by malo byť vo vašej skrini hneď niekoľko. Ideálne v bielej, čiernej a sivej farbe, s dlhým aj krátkym rukávom. Je to kúsok, ktorý nikdy nevychádza z módy a dajú sa ním robiť zázraky na počkanie. Zachráni v prípade, keď potrebujete vytvoriť jednoduchý outfit, ale aj keď vrstvíte alebo mixujete potlače. Takéto basic tričko dokonca  ľahko doladíte do elegantného aj ležérneho štýlu.  Hodí sa nielen k nohavicovému a sukňovému kostýmu, ale aj ku klasickým džínsom. A v kombinácii s cyklistickými šortkami dokonca  vytvoríte moderný „streetwearový“ pár. V súčasnosti sa tričko nosí aj v modernej podobe, ozdobené sloganmi, detailmi či rôznymi logami. S dobrým sakom a čiernymi nohavicami , poprípade sukňou budete vyzerať elegantne a decentne. Naopak, ak k nim zladíte džínsy, tenisky a džínsovú bundu, vytvoríte styling ideálny napríklad na stretnutie s kamarátkou, alebo prechádzku do mesta.

Sako na všetky príležitosti

Sako zohráva v móde kľúčovú úlohu. Tento kúsok je nesmrteľný a nikdy nevyjde z módy. Hodí sa totiž k elegantným kúskom ale rovnako aj k športovým. Základom však je, aby vám hlavne dokonale sadlo.

Momentálne sa obľube tešia klasické strihy so zaujímavými károvanými vzormi a farbami. No do popredia sa dostávajú aj elegantnejšie oversize dvojradové modely, ktoré pôsobia elegantne a sofistikovane. Takéto sako patrí do šatníka každej ženy, no niekedy ho môžeme nahradiť aj menej formálnou pletenou verziou či  kardigánom. Nové módne trendy urobili zo saka aj vrchný odev, ktorý sa môže nosiť namiesto trička či blúzky. Tento trend pôsobí veľmi elegantne no ak by sa vám takýto outfit zdal príliš odhaľujúci, môžete si pod sako obliecť aj jemné telové tielko.

Populárne „škaredé“ tenisky

Niektoré ikonické a nadčasové tenisky  sú totiž aj po mnohých rokoch stále trendy a nikdy sa im nepodarí zostarnúť. Najľahšie kombinovateľné sú biele. Dokážu oživiť každý outfit , zvládnete v nich aj náročný deň a môžete ich pokojne nosiť aj s malými čiernymi šatami či elegantnou sukňou. Ďalším trendom, ktorý už tiež môžeme nazvať nadčasovým, sú tzv. ugly sneakers alebo ,,škaredé tenisky“. Mohutná podrážka, nafúknuté tvary, odvážne detaily. Toto všetko skrýva „ugly“ dizajn týchto populárnych tenisiek.Hoci ako z názvu vyplýva, že ide o niečo nepríťažlivé, nie je to úplne tak. Možno ste tomuto trendu spočiatku nevenovali toľko pozornosti, no pomaly sa chtiac či nechtiac dostáva do kategórie „nadčasové“.

 

Il. fotografia: pinterest.com
Galéria: Twinset, Björn Borg