Pracovný dresscode na leto: Ako zvládnuť horúce dni v kancelárii?

Výber oblečenia do práce nám dáva niekedy poriadne zabrať. Hlavne pre tie z nás, ktorých pracovný dresscode pozostáva z elegantnejších modelov. Počas horúcich, letných dní je zložitejšie vytvoriť elegantný outfit, ktorý bude navyše aj komfortný. Prinášame vám niekoľko inšpirácii na oblečenie, ktoré by nemalo chýbať vo vašej letnej pracovnej výbave.

Pohodlný kostým
Kostým je základnou súčasťou každého biznis šatníka. A v letných mesiacoch je v rámci kostýmu najlepšie investovať do kvalitných prírodných materiálov, aby bolo jeho nosenie čo najpohodlnejšie. Ideálnou voľbou je jednoznačne ľan, ktorý je obľúbeným letným materiálom najmä kvôli svojej priedušnosti. V takomto kostýme sa budete cítiť maximálne pohodlne aj počas horúcich letný dní.

Sako je ďalším nevyhnutným kúskom vášho biznis šatníka. Je možné ho kombinovať či už s džínami, alebo elegantnými osminovými modelmi, ktoré sa vyrábajú v rôznych strihoch. Pri úzkom strihu ich noste s blúzkou a sakom, pri voľnejšom nájdite zaujímavý top, vďaka ktorému bude váš look pôsobiť uvoľnenejšie. Pokojne siahnite aj po svetlejších odtieňoch a nebojte sa pohľadať aj pastelové farby.

Voľné sukne áčkového strihu

Horúce letné dni si občas vyžadujú voľnejšie oblečenie a ležérnejšie modely, ktoré sa výborne dopĺňajú s napríklad s jednoduchou blúzkou. Dobre zvolená blúzka má hneď niekoľko využití. Skvele sa hodí nielen do kostýmov ale aj k elegantným áčkovým sukniam. Áčkové sukne vyzerajú skvele, sú pohodlné a zároveň pôsobia dostatočne elegantne. Veľmi populárne sú najmä plisované modely, ktoré  dodávajú ženskosť, pretože sú jemne nazberané a zároveň dokážu zakryť aj jemné nedostatky.  V lete navyše určite oceníte v práci pohodlie ktoré tieto sukne ponúkajú.

Topánky a doplnky

V letnom biznis šatníku by malo byť hneď niekoľko druhov topánok. Sandále na podpätku, mokasíny a elegantnejšie tenisky. Tieto totiž hravo skombinujete úplne so všetkým. A nebojte sa ani netradičných kombinácií ako napríklad spojenia kostýmu a tenisiek.  Avšak len v prípade, že vám to pracocný dresscode povoľuje. Sandále a mokasíny oceníte najmä k šatám a sukniam, kedy vám z celkového outfitu vyčarujú ženský, profesionálny look. Čo sa týka kabeliek, môžete pokojne zvoliť výraznejšie modely. Nebojte sa siahnuť ani po zaujímavo riešených modeloch, ktoré však budú stále spĺňať kritéria biznis štýlu.

Il. fotgrafia: pinterest.com
Galéria: Cellbes, Twinset