Rodina Nikon Z sa rozrastá o dva nové objektívy Nikkor Z

Spoločnosť Nikon dnes predstavuje dva nové objektívy NIKKOR Z: ultra širokouhlý objektív NIKKOR Z 20 mm f/1,8 S a teleobjektív so zoomom NIKKOR Z 24 – 200 mm f/4 – 6,3 VR. Obidva objektívy zaostrujú rýchlo, ticho a plynulo a sú dobre utesnené, aby boli chránené pred prachom a vlhkosťou.

NIKKOR Z 20 mm f / 1,8 S rozširuje paletu vysokovýkonných objektívov radu S so svetelnosťou f/1,8 pre systém Nikon Z. Ak robíte širokouhlé zábery, je pre vás tento vysoko svetelný ultra širokouhlý objektív s pevnou ohniskovou vzdialenosťou 20 mm dokonalým riešením. Pokročilá optika, široký bajonet Nikon Z, svetelnosť f/1,8 a clona s 9 zaoblenými lamelami sprostredkujú senzačný obraz v akomkoľvek svetle. Ostrosť je vynikajúca od okraja po okraj a výnimočná pri fotografovaní na krátke vzdialenosti vďaka minimálnej zaostriteľnej vzdialenosti iba 0,20 m. Prvky zo skla ED a antireflexná vrstva Nano Crystal Coat od spoločnosti Nikon znižujú reflexy a závoj – tento objektív pre systém mirrorless umožňuje zachytiť oveľa viac bez ohľadu na nastavenie.

Objektív NIKKOR Z 24 – 200 mm f/4 – 6,3 VR sa pripája k rodine Nikon Z ako perfektný objektív na cestovanie, pomocou ktorého môžete snímať fotografie a filmy s bohatými detailmi. Ako jeden z najkompaktnejších teleobjektívov so zoomom, ktoré sú dnes k dispozícii, sa ľahko zmestí aj do menších brašien. Veľký bajonet Nikon Z umožňuje vytvoriť jedinečnú konštrukciu s väčšími prvkami objektívu umiestnenými vzadu – to zaisťuje vynikajúce vyváženie a manipuláciu. Optická konštrukcia zabezpečuje ostré obrázky so živými farbami a hlbokým kontrastom, či už snímate na širokouhlom ohnisku alebo pomocou teleobjektívu. Tvorcovia videí môžu snímať nádherné plnoformátové video vďaka pokročilej optickej konštrukcii NIKKOR, ktorá umožňuje naplno využiť špičkovú obrazovú kvalitu fotoaparátov Nikon Z.

Dirk Jasper, produktový manažér zo spoločnosti Nikon Europe, hovorí: „Tieto nové objektívy NIKKOR dodávajú systému Nikon Z ďalšie obľúbené ohniskové vzdialenosti. Pri snímaní fotografií alebo videí, v stiesnených priestoroch alebo v prírode, majú tvorcovia teraz ešte viac možností reagovať na aktuálnu situáciu pomocou kreatívnych nástrojov, ktoré potrebujú.“

Šíra sloboda. NIKKOR Z 20 mm f/1,8 S

Vysoko svetelný ultra širokouhlý objektív f/1,8 pre systém mirrorless. Fenomenálne ostrý od okraja po okraj a brilantný pri slabom svetle.
Neuveriteľná ostrosť. Ostrosť je vynikajúca – a jedinečná pri fotografovaní zblízka. Najkratšia zaostriteľná vzdialenosť len 0,20 m poskytuje fotografom plnú kontrolu nad kompozíciou – od snímok zblízka až po nekonečno.
Nádherný bokeh. Pokročilá optická konštrukcia umožňuje vytvárať nádherné hviezdice a dosiahnuť prirodzene vyzerajúce rozostrené pozadie (bokeh).
Ostré a jasné snímky. Prvky zo skla ED a asférické šošovky korigujú chromatické aberácie a antireflexná vrstva Nano Crystal Coat od spoločnosti Nikon redukuje reflexy a závoj.
Pripravený na filmovanie. Zaostrovanie je rýchle, plynulé a tiché. Zmena uhla záberu pri zaostrovaní je úplne eliminovaná.
Utesnený proti počasiu. Každá pohyblivá časť tubusu objektívu je utesnená proti prachu a vlhkosti.

Na všetky vaše cesty. NIKKOR Z 24 – 200 mm f/4 – 6,3 VR

Ultra kompaktný teleobjektív so zoomom. Plnoformátový objektív pre systém mirrorless s rozsahom ohniskových vzdialeností 24 – 200 mm od širokouhlého ohniska až po teleobjektív.
Pripravený na cestovanie. Váži iba 570 g a ľahko sa zmestí aj do menších brašien. Keď je objektív uložený v brašne, zámok zoomu ho udržuje úplne zasunutý.
Ostré detailné zábery. Minimálna zaostrovacia vzdialenosť len 0,5 m pri 24 mm a 0,7 m pri 200 mm.
Skvelý na videosekvencie. Automatické zaostrovanie je úplne tiché. Zmena uhla záberu pri zaostrovaní je minimálna, rovnako ako posun zaostrenia počas zoomovania.
Ostré a jasné snímky. Asférické optické prvky a asférické optické prvky zo skla ED zaručujú minimálne skreslenie v celom rozsahu zoomu. Antireflexná vrstva ARNEO od spoločnosti Nikon znižuje reflexy a závoj s cieľom dosiahnuť čistejšie snímky.
Odolnosť proti prachu a vlhkosti. Objektív je utesnený proti prachu a vlhkosti. Fluórová vrstva účinne odpudzuje prach a nečistoty bez negatívneho vplyvu na kvalitu snímok.