Ako by mala vyzerať dokonalá moderná kuchyňa?

Kuchyňa je miestom, kde pripravujeme chutné jedlá, pijeme rannú kávu, čítame si novinky pri raňajkách a pripravujeme maškrty pre všetkých členov rodiny. Každá žena chce tú najmodernejšiu kuchynskú linku s tými najvýkonnejšími spotrebičmi. Niektoré si ju doprajú, niektoré sa musia uskromniť s lacnejším vybavením kuchyne. Ako by ale mala vyzerať dokonalá moderná kuchyňa?

Kuchyňa s plynulými výsuvmi na zásuvky

Súčasťou kuchynských liniek sú zásuvky, vrchné skrinky a dolné skrinky. Najviac drobností (kuchynských pomôcok) si dávame do zásuviek, čiže šuflíkov. Dokonalá moderná kuchyňa má nielen kvalitnú a pevnú kuchynskú linku v modernom farebnom prevedení, ale má aj lepšie výsuvy pre zásuvky. Zabezpečujú plynulé otváranie a zatváranie zásuviek, ktoré sa ani po rokoch pravidelného používania neznehodnotia. 

Správny výber farebného prevedenia kuchynskej linky

Dokonalá moderná kuchyňa je v neutrálnych farebných prevedeniach – v sivej, hnedej, béžovej, bielej, či v čiernej. Možno vám tieto farby prídu fádne a radšej stavíte skôr na výraznejšie farby. Neutrálne farby vám ale z kuchyne spravia nielen modernú miestnosť, ale aj miestnosť s nadčasovým nábytkom. Ideálna je však kombinácia sivej/ hnedej a čiernej farby, ale nepohrdnite ani čistou bielou, ktorá v kombinácii s prírodnými prvkami (napr. dreveným obkladom) vytvorí krásnu modernú a hlavne dokonalú kuchyňu.

Štýl s ktorým zladíte aj výber kuchynských dekorácií a doplnkov

Minimalistický štýl, provensálsky štýl, industriálny, či vidiecky? Určite si štýl, v ktorom budete zariaďovať kuchyňu. Podľa toho potom kombinujte dekorácie a doplnky. Žalúzie meniť nemusíte, ale ak máte v kuchyni aj závesy, či obrusy, zlaďte ich k štýlu, ktorý ste si vybrali.

Ak chcete dokonalú modernú kuchyňu, zamerajte sa predovšetkým na tieto detaily pri modernizácii a zariaďovaní kuchyne.