Netradičné lasagne s Viedenskými párkami od Mecomu

Lasagne pozná väčšina z nás ako typický taliansky pokrm, ktorý na pohľad vyzerá mierne komplikovane. Ich príprava vie niekedy zabrať viac času, no my máme riešenie pre náš uponáhľaný svet, v ktorom si chceme množstvo vecí uľahčiť.

Netradičné párkové lasagne pripravené z čerstvých paradajok prevoňajú vašu kuchyňu a naplnia ju talianskou atmosférou.

Čas prípravy: 1 hodina

Počet porcií: 4

Ingrediencie:

čerstvé paradajky

pasírované paradajky

soľ

korenie

lasagne

Viedenské párky Mecom

biela cibuľa

cesnak

800 ml mlieka

1 PL hladkej múky

syr Ricotta

nastrúhaný syr

Na prípravu paradajkovej zmesi potrebujeme len pár ingrediencií. Na troške masla si najskôr opražíme nadrobno nakrájanú bielu cibuľu. Následne pridáme na kocky nakrájané paradajky a zalejeme pasírovanými paradajkami. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

Bešamel pripravíme rovnako jednoducho. Necháme zovrieť približne 800 ml mlieka. Pridáme 1 PL hladkej múky a celé balenie syru Ricotta. Zmes poriadne prešľaháme, aby nám nevznikli hrudky. Prípadne pridáme ešte trošku múky, ak sa nám omáčka bude zdať stále riedka.

Keď máme omáčky hotové, pripravíme si zapekaciu misu na lasagne a začneme vrstviť pripravené vrstvy. Najskôr do nej položíme plát lasagní. Pozor, niektoré sa musia pred použitím predvárať. Na lasagne dáme paradajkovú zmes a na panvičke opečené párky. Zalejeme ich bešamelom. Vrstvy takto postupne opakujeme a ukladáme. Celý proces zakončíme poslednou vrstvou lasagní, ktoré polejeme bešamelom a všetko posypeme strúhaným syrom. Pečieme 50 minút na 180 stupňov.