Raňajkujem zdravo so Skyrom!

Bohušovická mliekareň zásobuje slovenský trh tradičným islandským SKYROM. Teraz, vyhlasuje súťaž pre blogerov o najlepšie raňajkové recepty s týmto mliečnym výrobkom plným bielkovín.

SKYR je mliečny produkt s viac ako tisícročnou tradíciou v islandskej kuchyni a jeho obľúbenosť stúpa aj u nás. Vďaka fermentácií neobsahuje skoro žiadny tuk (0,1 %) a má vysoký obsah proteínov. Je teda ideálnou súčasťou jedálničku pri redukčných diétach, naberaniu svalovej hmoty a celkovom zlepšení životného štýlu. SKYR „dáva mužom silu a ženám krásu“.

Súťaž pre blogerov o 2x 400 EUR

Raňajkujem zdravo zo Skyrom“, tak znie hlavné motto súťaže. Raňajky sú základom dňa a zdravé raňajky sú základom zdravého životného štýlu. Úlohou súťažiacich je vymyslieť a pripraviť zdravé a výdatné raňajky, ktorých súčasťou bude tradičná islandská pochúťka SKYR z Bohušovickej mliekarni. Od 10. septembra do 24. októbra 2018 môžu slovenskí blogeri do súťaže posielať svoje raňajkové recepty. Zároveň  treba recepty zverejniť na svojom blogu alebo sociálnych sieťach a pridať k nim  hashtag #skyrcz a #ranajkujemskyr. Zúčastniť sa môže každý, kto prevádzkuje vlastní blog písaný v slovenčine nepretržite po dobu minimálne 6 mesiacov. Každý bloger môže poslať maximálne 2 súťažné recepty a ku každému z nich 1 fotografiu.

Súťažné raňajky bude hodnotiť verejnosť aj odborná porota. Hlasovanie verejnosti prebehne od 9. 10. do 17. 10. 2018 na facebookovom profile Skyr CZ. Autor súťažných raňajok s najväčším počtom lajkov získava 400 EUR. Druhý víťaz vybraný porotou taktiež získa odmenu 400 EUR. Autori troch najlepšie hodnotených receptov a troch receptov s najväčším počtom lajkov dostanú balíčky plné Skyru z Bohušovickej mliekarny. Viac informácií a pravidla súťaže nájdete na www.skyrcz.cz.

Ži zdravo, ži SKYR!

Traduje sa, že na Island priviezli SKYR Vikingovia, ktorí sa tu usadili pred viac než tisíc rokmi. Islanďania od tej doby zbožňujú zamatovú štruktúru tohoto neuveriteľne zdravého mliečneho výrobku a dnes je obľuba tejto delikatesy silnejšia než kedy predtým.

Okrem skoro nulového percenta tuku a vysokého podielu proteínu, obsahuje SKYR vápnik a vitamín D, teda zložky, ktoré sú potrebné pre naše kosti a správne fungovanie imunitného systému. SKYR je ideálny na raňajky či desiatu v súlade so zdravým životným štýlom. Je veľmi vhodný aj pre tehotné a kojiacie matky, ktoré potrebujú zvýšený príjem bielkovín. Neochutená variant je vo svete obľúbenou ingredienciou zdravých receptov od pečenia, cez mliečne nápoje až po omáčky k mäsu. Jeho prednosti určite prispievajú k tomu, že Islanďania patria k najdlhšie žijúcim obyvateľom Európy.

Vedľa neochutenej varianty natur, ponúka Bohušovická mliekarňa na českom trhu aj ovocné príchute jahoda, brusnica, broskyňa s marhuľou, malina a čučoriedka a po novom tiež višne s čokoládou.