Dandy štýl: móda inšpirovaná mužskou eleganciou

Tento hravý pánsky štýl obliekania už dávno nie je len čisto mužskou záležitosťou. Medzi ženami ho preslávila Marlene Dietrich, ktorá s obľubou nosila pohodlné nohavice pánskeho štýlu doplnené kabátikom rovnakej farby. Dnes je Dandy štýl obľúbený u väčšiny žien a nosí sa každodenne v rôznych obmenách.

Nestarnúca klasika

Jedným z najzákladnejších kúskov, ktoré by vám určite nemali chýbať v šatníku je sako v pánskom štýle. Košele či nohavice, ktoré sú naoko totožné s klasickými  pánskymi strihmi, krásne dotvoria zvyšok outfitu. Ak si chcete zachovať jemnú ženskosť, môžete outfit skombinovať s ženskými prvkami. Napríklad pri kostýme zvoľte nohavice užšieho strihu a dolaďte k nim lodičky. Veľmi moderné sú aj vesty v kombinácii so širšími nohavicami. Svoje miesto si v šatníku s názvom „Dandy“ nájdu tiež rôzne oversize pleteniny. 

Doplnky ako základ

Pri pánskom – dandy štýle nesmieme zabúdať ani na doplnky. Moderné mokasíny ku kostýmu doplnené aktovkou sú must -have. Nezabúdajte ani na kombinácie farieb, ktoré by sa mali niesť v minimalistickom duchu, avšak s dávkou hravého dôvtipu. S čiernou a sivou tak môžete pokojne kombinovať napríklad aj žltú farbu. Moderným kúskom vo vašom „Dandy šatníku“ bude určite aj teraz známa „ruslanka“, teda klobúčik so šiltom, ktorý jednoznačne ozvláštni váš outfit.

 

 

 

 

Galéria: Kara, Pietro Filipi, Twinset, cellbes.sk, La Femme