Trávte čas s deťmi zmysluplne

„Nemusíte kupovať hračky, všetky pomôcky na zmysluplne strávený čas s deťmi nájdete doma.“

Očakávané publikácie detskej psychologičky Petry Arslan Šinkovej, ktoré už nájdete na pultoch kníhkupectiev, sa stanú pomocníkmi pre všetkých rodičov. V knihách Ako rozvíjať schopnosti dieťaťaHry a aktivity na rozvoj schopností dieťaťa nájdete vyše 100 námetov na zmysluplné trávenie času s deťmi. Ponúkajú zaujímavé tipy na rozvoj zmyslov, jemnej motoriky, matematických schopností, pozornosti, pamäte a reči. Knižky plné nápadov sú vhodné pre deti od narodenia až po nástup do školy. A čo je najlepšie, aktivity a hračky si dokážete jednoducho pripraviť a vyrobiť z dostupných materiálov. Knihy vychádzajú vo vydavateľstve Fortuna Libri, viac na www.fortunalibri.sk.

100 námetov na hry a aktivity

Ktorá schopnosť sa u vášho dieťaťa práve rozvíja? A akými aktivitami podchytíte jej rozvoj? A ako naučíte dieťa samoobslužným činnostiam? Týmto a mnohým ďalším otázkam sa venuje detská psychologička Petra Arslan Šinková v nových publikáciách:

  • Ako rozvíjať schopnosti dieťaťa
  • Hry a aktivity na rozvoj schopností dieťaťa

Okrem dlhoročnej praxe nachádza inšpiráciu aj v pedagogike Marie Montessoriovej, s ktorej metódou sa oboznámila na Univerzite Sigmunda Freuda vo Viedni. „Nedržím sa striktne jej pedagogiky, ale ponúkam v praxi overené tipy na aktivity a hračky, ktoré považujem za výborný prostriedok na rozvoj schopností u detí od narodenia až po nástup do školy,“ hovorí autorka. V knihách nájdete okrem odpovedí na často kladené otázky aj tipy na hračky, ktoré jednoducho vyrobíte doma alebo pri prechádzke parkom. Pomôcky sú rozdelené podľa veku a záujmu dieťaťa a dokonca aj podľa ročných období. Dieťa si zážitkovou formou  prostredníctvom experimentov rozšíri poznanie, logické myslenie, predstavivosť a pochopí príčinu a následok. Jedinečné knihy slovenskej psychologičky si určite nájdu miesto aj vo vašej rodine.

Viac na www.fortunalibri.sk.