Minimalizmus v šatníku.

Keď počujete frázu „minimalistická móda“, pravdepodobne si okamžite predstavíte skriňu plnú čírych, beztvarých kúskov v rôznych odtieňoch čiernej, šedej a béžovej s príležitostnými farbami, ktoré sa tam objavili na dokombinovanie. V skutočnosti ide viac než len o tón farieb. Ide o premyslenú kombináciu čistých línií a prepracovaných strihov, ktoré vo výslednej podobe vytvárajú dokonalý outfit.

BIELA

Prvá voľba farby týkajúca sa minimalistického módneho štýlu je biela. Biela je obľúbená, nielen preto, že je to čistá a nevinná farba, ale aj preto, že je veľmi elegantná a sofistikovaná. Musíte mať istý postoj, aby ste ju mohli nosiť.

Jednoduchý biely top alebo sako vyzerajú veľmi štýlovo a v kombinácii s klasickými nohavicami alebo džínsami vytvárajú elegantný a zároveň ležérny look. 

ČIERNA

Prechádzame na ďalšiu najtradičnejšiu a najpohodlnejšiu farbu – čiernu. Už stáročia sme na čiernej farbe závislé a považujeme ju za top farbu. Dá sa nosiť všade a pri každej príležitosti. S čiernou vyzerá žena sofistikovane a zrelo. Výhodou je, že farba si veľmi dobre rozumie s každým novým módnym trendom.

Trendy a uvoľnený minimalistický outfit pre túto sezónu: široké culotte nohavice a čierna koženka – top!

ŤAVIA

Ťavia a odtiene béžovej sa stali obľúbenými najmä preto, že sú prirodzenými tónmi, ktoré sa dajú ľahko kombinovať so všetkým bez toho, aby ste riskovali veľké zlyhanie. Sú to bezpečné farby, ktoré prinášajú aj eleganciu. Prvé, čo si predstavíme je jednoznačne kabát v týchto farebných tónoch. Je to dokonalý spôsob, ako dokázať, že máte minimalizmus v malíčku.

ŠEDÁ

Ďalšia farba, ktorá je reprezentatívna pre minimalistický štýl módy, je šedá. Šedá alebo resp. sivá dodáva každému kúsku neopísateľný šmrnc a ľahko ju skombinujete. Je to expanzívna farba a minimalistický štýl reprezentuje na výbornú. Za vyskúšanie stojí napríklad pohodlný, oversised pulóver alebo maxi rolákové šaty.

VÍNOVÁ

Vínová si získava v jesennej móde svoje stále miesto. Je tmavá, elegantná, tajomná a krásna. V módnom svete sa nazýva aj Burgundská. Zaujímavú farbu môžete nosiť v bežné dni i na dôležité príležitosti. Je minimalistická a výrazná zároveň.