Trnava sa pýši originálnonu novinkou, inšpiruje Slovensko?

Leto na Korze je už v plnom prúde, čo môžu dosvedčiť nielen obyvatelia Trnavy, ale aj návštevníci tohto výnimočného mesta. Tento rok im najslnečnejšie obdobie roka spríjemnila novinka, ktorá pribudla na Hlavnej ulici a je skutočným darčekom pre všetkých. Stane sa tematické sedenie inšpiráciou pre ďalšie mestá na Slovensku?

Počas letných mesiacov na Hlavnej ulici pribudlo krásne tematické sedenie, ktorým mesto prekvapilo nielen domácich, ale aj návštevníkov. Novinka pred radnicou je tak jasným dôkazom toho, že Trnava myslí na potreby všetkých. Keďže počas mimoriadne úspešného Leta na Korze tulivaky už nápor zvedavcov nezvládali a dámy v sukniach či šatách mohli skôr odrádzať, mesto promptne zareagovalo.

Záchranou medzi nezaujímavými ponukami na trhu bolo originálne riešenie scénografov Nade Salbotovej a manželov Rajčanovcov, ktorí sa zaslúžili aj o návrh a realizáciu nápisu #TRNAVA, maľovanie verejného piana, májovej čerešne či srdcových kariet. Spoločne s vedúcim úseku kultúry SKaŠZ v Trnave sa umelcom podarilo vymyslieť netradičný koncept, ktorým by sa mohlo inšpirovať celé Slovensko. „Dlho sme hľadali riešenie problému so sedením, až som prišiel s nápadom vychádzať z mestského erbu, ktorý výtvarne a konštrukčne dotiahli spomínaní  scénografi,“ vysvetľuje Peter Cagala.

Sedenie, ktoré bude na korze len počas leta, sa dá ľubovoľne variovať a okrem funkčnosti  má ešte hlbší význam. Nesie totiž informácie o 18 významných osobnostiach mesta ako napríklad Ján Ondruš, Zdenka Schelingová či Miroslav Válek. Trnavčania si ho nevedia vynachváliť, veď kto by nechcel mať niečo podobné vo svojom meste.