Logitech získava ASTRO Gaming

Spoločnosť Logitech International oznámila, že schválila akvizíciu spoločnosti ASTRO Gaming, ktorá je poprednou značkou produktov pre herné konzoly a jej história je spojená s výrobou headsetov pre profesionálov i nadšencov, ktoré získali množstvo ocenení. Spoločne sa Logitech a ASTRO stanú najväčším výrobcom headsetov, myší, klávesníc a streamovacích webových kamer pre hráčov na PC i konzolách.

„ASTRO je popredná značka na trhu špičkových headsetov pre herné konzoly a jej produkty si obľúbili hráči eSports na konzolách,“ povedal Ujesh Desai, viceprezident a generálny riaditeľ divízie Logitech G. „Dokonale dopĺňa cielenie značky Logitech G na zariadenia na hranie počítačových hier, z čoho máme obrovskú radosť, pretože tento tím, značku a jej produkty máme veľmi radi. Spoločne chceme, aby hranie bola ešte väčšia zábava pre všetkých hráčov na celom svete.“

Jordan Reiss, spoluzakladateľ a prezident spoločnosti ASTRO dodáva: „Celý tím v ASTRO vždy veľmi oceňoval produkty spoločnosti Logitech a Logitech G, takže som nadšený, že spojíme sily. Práve vďaka sile značky ASTRO a spojenie s bezkonkurenčnými technológiami Logitech G a celosvetovou distribučnou sieťou sa naše produkty dostanú k ešte viac hráčom na celom svete.“

Spoločnosť ASTRO je priekopníkom herných produktov v oblasti audio a životného štýlu. Má silnú pozíciu na špičke trhu prémiových headsetov pre konzoly. ASTRO je najznámejší vďaka ikonickým headsetom A40 a A50, ktoré boli navrhnuté pre profesionálnych hráčov a skalných nadšencov. Nedávno spoločnosť ASTRO predstavila model A10, ktorým rozširuje svoj záber na trhu s headsetmi a ponúka to podstatné, čím sú jej headsety špičkové, no v dostupnejšej cenovej hladine pre širšiu základňu hráčov.

Predpokladaný dopad na finančné výsledky fiškálneho roka 2018: Logitech spoločnosť ASTRO kúpi za 85 miliónov USD v hotovosti a očakáva sa, že akvizícia bude dokončená začiatkom augusta. Začlenením značky ASTRO investuje Logitech do priliehajúceho trhu herných zariadení – trhu pre herné konzoly – aby pomohol akcelerovať dlhodobý rast ich herných zariadení. Predpokladá sa, že vo fiškálnom roku 2018 akvizícia spoločnosti ASTRO zvýši rast najvyšších produktov Logitech približne o dve percentá a v prvom roku sa celkové výsledky mierne zredukujú, pretože bude prebiehať integrácia obchodných činností a budú prebiehať investície do medzinárodnej expanzie značky ASTRO.