- Honda HR-V e:HEV prináša priestorovú mágiu a skvelú spotrebu
- Viete ako sa v lete správne starať o nohy? Tieto cenné rady vám pomôžu!
- Pohodlné a vzdušné kúsky v etno štýle. Nebojte sa ich vyskúšať aj Vy!
- Suzuki Vitara 1,5 DualJet Hybrid AllGrip zostáva suverénom
- FAST PLUS stavia nové logistické centrum
Májové srdiečka

ľahká príprava
Doba prípravy: asi 40 minút
Doba sušenia: asi 2 hodiny (1 plech)
Vystačí na: asi 30 kusov
Na bezé:
3 bielky
200 g cukru
1 KL citrónovej šťavy
Farba gélová potravinárska červená Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
- Na prípravu bezé v mise vyšľaháme z bielkov a cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Zľahka vmiešame citrónovú šťavu a farbu. Cukrárske vrecko naplníme a na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvarujeme srdiečka. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.Elektrická rúra: 90 °C
Teplovzdušná rúra: 60 °C
Plynová rúra: stupeň 1
Doba sušenia: asi 2 hodiny (1 plech)
2. Srdiečka necháme vychladnúť. Čo je bezé? Ľahké chrumkavé cesto vyšľahané z bielkov na tuhý sneh. Cesto nepečieme, ale sušíme pri nízkej teplote v mierne pootvorenej rúre. Uchovávame v suchu.
TIP:
Z bezé môžeme vytvarovať aj iné tvary, prípadne môžeme sneh zafarbiť ďalšími gélovými farbami Dr.Oetker a vytvarovať napr. písmenká.