Háčkované skvosty

Háčkovanie patrí medzi ručné techniky, ktoré majú na Slovensku aj vo svete dlhú tradíciu. Tento rok sa mnoho módnych značiek rozhodlo háčkované kúsky zaradiť do svojich jarných a letných kolekcií. Háčkovať môžete naozaj rôzne veci, medzi najštýlovejšie módne kúsky však patria šaty, tuniky, svetríky a rôzne kardigany.

Háčkované modely sú vynikajúce najmä počas letných mesiacov. A to najmä z toho dôvodu, že sú vďaka výrobnej technike ako keby dierkované, teda veľmi vzdušné. Samozrejme to ako veľmi priedučné sú, definuje konkrétna technika, poprípade model. Vzdušnejšie bývajú kardigany, naopak menej šaty. Prílišná priehľadnosť šiat sa však dá zamaskovať aj spodničkou, v prípade topov zase tielkom.

Kde háčkované kúsky nosiť? Sú ideálne na letné dovolenky, kedy si viac priehľadný kúsok môžet dovoliť obliecť na pláž, alebo do plážového baru. Modely s tielkami, či spodničkami sú vhodné aj na bežné nosenie. Sú veľmi originálne a vďaka materiálom aj nesmierne kvalitné, preto vydržia niekoľko sezón. Háčkované šaty sú vhodné aj na slávnostnejšiu príležitosť. Treba však nájsť jednoduchší (ideálne krémový, alebo biely model) na ktorom nie sú príliš veľké medzery medzi jednotlivými háčikmi.

Z farieb pri háčkovaných kúskov dominijú najmä biela, čierna a krémová. Okrem nich ešte odtiene hnedej, poprípade zemité farby, alebo tmavomodrá. Výstrednešjšie farebné kombinácie sú v prípade háčkovaných kúskov vzácnejšie, nakoľko vďaka nim stráca oblečenie svoju nadčasovosť.

Háčkovaná móda je veľmi originálna a vďaka ručnej výrobe a vzácna. Akýkoľvek háčkovaný kúsok je preto výhodnou módnou investíciou.