Jedinečná sociálna sieť pre motoristov je dostupná

BLINNKER.COM, sociálna sieť pre motoristov za ktorou stoja slovenskí tvorcovia, začala dnes 20. apríla 2017 svoju ostrú prevádzku. Dostupná je na webe www.blinnker.com a cez aplikáciu, ktorú si užívatelia môžu stiahnuť do svojich smartfónov s operačným systémom Android aj iOS. BLINNKER.COM sa od iných sociálnych sietí líši tým, že sa primárne zameriava na motoristických užívateľov a na jednom mieste poskytuje nielen dopravné informácie, ale aj služby týkajúce sa povinného zmluvného poistenia, predaja a kúpy áut či ŠPZ správ. Aplikácia je pre užívateľov k dispozícii zdarma.

Táto sociálna sieť ponúka prehľadne na jednom mieste všetko o autách. Užívatelia si môžu vytvoriť vlastný užívateľský profil či zadať informácie o svojom aute, vrátane fotografie. Vyžaduje si registráciu s menom a heslom, ale umožňuje prihlásenie sa aj prostredníctvom Facebook konta. Motoristi tu môžu zdieľať nielen informácie o doprave, diskutovať o autách a na rôzne ďalšie zaujímavé motoristické témy.

BLINNKER.COM je však aj platforma, kde môžu riešiť otázku povinného zmluvného poistenia, predaja a kúpy áut či ŠPZ správ. Pridanie auta na sociálnu sieť BLINNKER.COM je veľmi jednoduché. Užívateľ si cez mobilnú aplikáciu svoje auto odfotí, z prehľadného zoznamu si vyberie výrobcu, model vozidla a všetko je publikované a pripravené k prezentácii či k predaju auta.

Našim primárnym cieľom je vytvoriť jednu platformu, na ktorej nájdu motoristi všetky dôležité informácie zo sveta auto-moto, kde content bude tvorený primárne samotnými užívateľmi. Chceme zmeniť spôsob, akým sa kupujú a predávajú autá a poskytnúť užívateľom ďalšiu pridanú hodnotu v podobe doplnkových služieb týkajúcich sa napríklad povinného zmluvného poistenia,“ hovorí Martin Szotkovski, CEO BLINNKER.COM

Oproti iným platformám ponúka BLINNKER.COM nielen modernú webovú verziu, ale aj natívne aplikácie pre Android a iOS. Mobilné aplikácie zamerané na predaj áut (teda iba menšia časť celej funkčnosti BLINNKRU) dosahujú napríklad v susednom Nemecku desiatky miliónov stiahnutí.

Z pohľadu sociálnej siete je BLINNKER.COM jedinečný najmä svojou orientáciou na motoristických užívateľov. Atraktivitu dodávajú sociálnej sieti aj funkcionality, vďaka ktorým môže motorista predať, kúpiť, nahlásiť, poistiť auto priamo z platformy BLINNKER.COM bez toho, aby sa musel preklikávať na ďalšie webové portály.

Funkcionality sociálnej siete BLINNKER.COM

Poistenie – BLINNKER.COM spolupracuje so všetkými poisťovňami v rámci Slovenska. Po zadaní parametrov auta, automaticky vygeneruje najvýhodnejšiu ponuku pre motoristu. Stačí, ak ten následne vypíše potrebné údaje a systém automaticky odošle návrh do poisťovne. Dva mesiace pred ukončením platnosti poistenia je motorista  notifikačnou správou o tejto skutočnosti informovaný a systém mu zašle pre neho najvýhodnejšie ponuky PZP. Pokiaľ sa užívateľ rozhodne pre danú ponuku, platbu môže realizovať cez platobný systém Braintree API, ktorú využíva aj Apple Pay.

Predaj a kúpa auta – Užívateľ má možnosť vytvoriť si na BLINNKER.COM inzerát, pridať fotografie auta, má možnosť si zvoliť rádius v kilometroch, na základe ktorého bude systém generovať pre neho buď ponuku áut zodpovedajúcich jeho požiadavkám, alebo jeho inzerát zobrazí užívateľom, ktorí chcú kúpiť auto s podobnými parametrami.

ŠPZ správy – Ak je užívateľ registrovaný na BLINNKER.COM, má možnosť využívať tzv. ŠPZ správy. Pokiaľ napríklad autu, ktoré je pred ním tečie olej, môže ho užívateľ kontaktovať cez ŠPZ správy. Komunikácia je anonymná a neposkytuje informácie z profilu užívateľa.

Dopravné informácie – BLINNKER.COM je zároveň aj miestom nahlasovania a zdieľania dopravných informácií. Cieľom je, aby content tvorili primárne užívatelia.

Témy a fóra – Aktuálne je na BLINNKER.COM viac ako 28 tematických stránok, kde nájdu užívatelia zaujímavé motoristické témy. Diskutovať môžu aj na vlastné témy, ktoré si môžu sami pridávať do Fóra

„V budúcnosti plánujeme do našej siete pripojiť aj servisy a ďalšie služby súvisiace s motorizmom. Plánujeme spoluprácu s európskym telekomunikačným operátorom na platforme zariadení IoT. Tieto riešenia budú informovať záchranárov o nehodách a stave posádky ešte pred ich príchodom na miesto nešťastia. Záchranári dostanú cez profil užívateľa informácie o vodičovej krvnej skupine, alergiách, prípadne chorobách. Veríme, že toto riešenie pomôže výrazným spôsobom pri záchrane ľudských životov na cestách a uľahčí prácu záchranárom. Vďaka získanej investícii chceme vylepšovať a rozvíjať funkcionality sociálnej siete tak, aby sa stala prvou voľbou motoristov a miestom, kde sa stretávajú všetci užívatelia áut,” hovorí Martin Szotkovski, zakladateľ a CEO spoločnosti BLINNKER.COM.

Investorom BLINNKER.COM je investičný fond Miller Invest, ktorý poskytol tomuto startupu finančnú dotáciu vo výške 600 tis. eur. Aj vďaka tejto investícii môže BLINNKER.COM naďalej rozvíjať jednotlivé funkcionality sociálnej siete najmä napojenie na svet IoT, či už Bluetooth OBD II krabičky, alebo napojenie na projekt Chytré auto od T-Mobile.cz.