Ajurvédska detoxikácia

Ajurvédska medicína je stará viac ako 5000 rokov a od roku 1982 ju ako účinný liečebný systém uznáva aj Svetová zdravotnícka organizácia. Podľa nej sú základnou zložkou vyváženej stravy bylinky, koreniny a ovocie.  Všetky tieto zložky pôsobia priaznivo na organizmus a pomáhajú mu odstraňovať prípadné zdravotné ťažkosti a cítiť sa lepšie.

Ak sa chcete zbaviť nahromadených toxínov, jar je nato ideálnym obdobím. Využite pritom silu a pozitívne účinky ajurvédy. Stavte na Triphalu! Ide vlastne o zmes plodov troch druhov ovocia – haritaki, bibhitaki a amalaki. Považuje sa za jeden zo základných prvkov ajurvédskej medicíny, ktorý pôsobí detoxikačne. Pomáha však aj pri zažívacích problémoch (a to aj preventívne), posilňuje funkciu hrubého čreva, podporuje látkovú výmenu a celkovo pôsobí priaznivo na trávenie. Používa sa aj na posilňovanie prirodzenej imunity organizmu a tiež ako rekonvalescenčný prostriedok po chorobe. Triphalu dostanete vo forme prášku alebo tabliet.

Prášková forma je tradičný spôsob, ako sa užíva v ajurvéde. Je účinnejšia, pretože sa po vypití rýchlejšie vstrebáva v tráviacom trakte. Stačí si pol lyžičky prášku rozmiešať v teplej vode alebo mlieku a 1 x denne vypiť, najlepšie pred spaním alebo po jedle. Pre tých, ktorí chcú mať Triphalu vždy so sebou, sú určené tablety. Výhodou pre niekoho je možno aj to, že v tejto forme nie je cítiť trpkejšiu chuť ovocných plodov, z ktorých sa Triphala skladá. Vyskúšajte napríklad BIO Triphalu značky Cosmoveda, ktorú na slovenský trh priniesla spoločnosť DNM company. Práškovú aj tabletovú formu kúpite v predajniach zdravej výživy alebo pohodlne na www.arun.sk.