Fulda uvádza na trh SportControl 2

Značka Fulda oznamuje, že uvádza na trh nové vysoko výkonné (UHP) letné pneumatiky SportControl 2. Najnovšie UHP pneumatiky boli skonštruované s cieľom zvýšiť výkonnosť na mokrých aj suchých cestách. Fulda v ich podobe ponúka opäť kvalitnú nemeckú technológiu za priaznivú cenu, no bez akýchkoľvek kompromisov, pokiaľ ide o ich výkonnosť.

Vysoká výkonnosť

Konštruktéri značky Fulda vyvinuli pokročilý dezén behúňa, ktorý optimalizuje kontakt s vozovkou a vyrovnáva rozloženie tlaku v pneumatike, čo skracuje brzdnú vzdialenosť na suchom povrchu.

Široké a tuhé vonkajšie ramená obmedzujú deformáciu behúňa. Pre vodičov to znamená presnejšie riadenie a vysokú účinnosť na suchej vozovke[1].

Početné dezénové drážky AquaFlow umožňujú rýchly odvod vody a zaisťujú tak dobrú trakciu na mokre. Zmes behúňa na báze siliky na mokrej vozovke prispieva zase k lepšej ovládateľnosti vozidla1.

 Výborný pomer cena/výkon

Fulda SportControl 2 dodávajú vodičovi pri jazde na suchom i mokrom povrchu pocit istoty, a to pri vynikajúcom pomere cena/výkon. Vďaka úprave veľkosti styčnej plochy behúňa pneumatík s vozovkou ponúkajú totiž aj rovnomernejšie opotrebenie, a teda i vyšší kilometrový výkon1.
Odľahčená konštrukcia a zloženie zmesi obmedzujú energetické straty a znižujú tak valivý odpor, čo sa priaznivo podpisuje na spotrebe vozidla1.
„Fulda sa trvale usiluje o skvalitňovanie svojich výrobkov a lepšie uspokojovanie potrieb svojich zákazníkov. Vďaka vysokému potenciálu kilometrového výkonu ponúka Fulda SportControl 2 skvelý pomer cena/výkon. Spotrebitelia v jej podobe dostávajú nielen cenovo výhodnú, ale vďaka jej ovládateľnosti tiež veľmi výkonnú pneumatiku,“ povedal Martijn de Jonge, produktový riaditeľ osobných pneumatík Goodyear v regióne Európa, Blízky východ a Afrika.
Pneumatiky SportControl 2 sú v súčasnosti na trhu v 48 rozmeroch, ktoré pokrývajú 52% trhu[2].

Ďalšie informácie a obrazový materiál nájdete na http://news.goodyear.eu.
[1] V porovnaní s predchádzajúcou generáciou
[2] * Europool 2010-2015 podľa rozmerov _Východ + západ vrátane pobaltských republík a Turecka.xlsx 1121 – Štandardné osobné letné pneumatiky, 17” a viac a rýchlostný index: W,Y,Z
 ** Hodnoty štítkov sú iba odhadnuté, konečné známkovanie bude zverejnené prostredníctvom oznámenia Product In Line (štítky budú zatiaľ C E alebo C podľa veľkosti.)